Idegenben nem megy

2018.10.27. 07:31

A sereghajtótól kapott ki a Fehérvár AV19

A ligautolsó HC Orli Znojmo otthonában szenvedett 4-3-as vereséget a Volán az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság 13. fordulójában.

Nagy Péter

A Sasok (fehér) a Volán ellen álltak röppályára

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

HC Orli Znojmo–Fehérvár AV19 4-3 (1-1, 2-2, 1-0 )

Znojmo, Novoga Aréna, V.: Siegel, Smetana (Németh M., Soós)

Znojmo: Lassila (Halász) – Parkkonen, Tejnor, Mrazek 2, Stretch, Kalus (2) – Snajnar, Novák, Luciani (2), Matus 1, Spacek – Sedlak, Lattner, Nemec, Bartos, Hlava – Stehlik, Bulin, Braes 1, Guman. Vezetőedző: Miroslav Frycer.

FAV19: Carruth (Kornakker) – Kóger (1), Hári 1, Kuralt, Harty, Szabó D. – Luttinen (1), Koskiranta, Sárpátki, Glenn, Caruso – Erdély 1 (1), Sarauer, Sofron, Stipsicz 1, Tikkanen –Sille, Reisz, Szabó K., Meland. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

A sereghajtó Znojmo otthonában idegenbeli első, rendes játékidőben aratott győzelmére hajtott a Volán a sógoroknál zajló első osztályú hokibajnokságban, az Erste Bank Eishockey Ligában. Rá is fért volna az idényt remekül kezdő székesfehérváriakra a „hurrá hangulat”, az Ördögök a legutóbbi négy fellépésükön mindössze egy pontot tudtak felmutatni. Amíg Szabó Krisztián a csatársorba, Ryan Glenn pedig a védelembe térhetett vissza a kék-fehéreknél, addig a szintén kanadai támadó, Zack Phillips sérülés miatt kihagyni kényszerült a találkozót. A szakvezetés döntése értelmében Szita Donát és Láday Tamás a Titánokat erősítette az UTE elleni magyar bajnokin.

Megbecsülték a korongot a Fejér megyeiek a mérkőzés kezdetén, sőt, Kuralt akár előnyhöz is juttathatta volna a látogatókat. A Sasok aztán tovább rontották a meccsenként átlagban legalább négyszer kapituláló Fehérvár statisztikáját, mivel a 8. percben az üresen maradt Petr Mrazek Carruth kapujába bombázott, 1-0. A csehek irányítottak, amikor a második emberfórt követően, már egyenlő létszámnál Koskiranta beadásából Erdély Csanád egalizált, 1-1.

A Sasok (fehér) a Volán ellen álltak röppályára
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Harty lökete a kapuvason csattant, Kuralt kísérletét pedig Lassila védte a középső harmad elején. A koronázóvárosi fölény a 25. percben érett góllá, amikor egy kipattanót Hári János értékesített, 1-2. Az Orli többszöri próbálkozás után végül a 31. percben egyenlített, Luciani előkészítéséből Radim Matus lőtt a léc alá, 2-2. Sofron szólója ugyan kimaradt, de Stipsicz Bence Erdély passzát éles szögből a ketrecbe varázsolta, 2-3. A dudaszó előtt Petr Marek megszerezte második találatát is, 3-3-ra alakítva ezzel az állást.

Egészen a 45. percig a mezőnyjátéké volt a főszerep az utolsó periódusban, ekkor Luttinen és Koskiranta lódult meg kettő az egy ellen, az átadás még sikerült, a lövés azonban már elakadt Lassilában. Előbb Sofront küldték ki négy percre, akit Sille követett, ezt pedig Cameron Braes használta ki, eldöntve a meccset a Znojmo javára, 4-3.

Vasárnap jöhet a Bécs!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában