bemutatkoztak a légiósok

2018.09.05. 21:28

Teljes létszámban dolgozik az Alba Fehérvár együttese

A válogatottnál számításba vett fiatalokat kivéve teljes kerettel gyakorol az Alba Fehérvár kosárlabda csapata. Az öt amerikai játékos is megérkezett és be is mutatkozott kék-fehérben.

Horog László

A balkezes irányító, Kyron Cartwright (a labdával) érkezett legelőször Fehérvárra

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A második vonalban, tehát az NB I/B-ben érdekelt Hoya-Pannon Egyetem Veszprém ellen kezdte az edzőmecscseket az Alba gárdája, Dzunic Branislav tanítványai 88–51-re győztek, majd Komárnóba látogattak, az északi határszélen nagy csatában győztek, 79–77- re. Kedden este hazai pályán is bemutatkoztak a kék-fehérek, a Nagyvárad 100–76-ra verte a tavalyi, honi bajnokság bronzérmesét. Az Alba pénteken este Kecskeméten lép pályára, jövő kedden, 18 órakor pedig a KTE-Duna Aszfalt viszonozza a fehérváriak hétvégi látogatását. Természetesen mindegyik összecsapáson ott lesz a parketten a légiós kontingens.

 

Elsőként, augusztus derekán a balkezes irányító, Kyron Cartwright érkezett és edzésbe is állt, többi honfitársa hétfőn vette fel a munkát, egyelőre ismerkednek a várossal és az egyesülettel. Érdekesség, hogy Rodney Bullock ugyanarról az egyetemről érkezett, mint Cartwright, mindketten a Providence Friars csapatában pattogtattak az elmúlt években. – Úgy gondolom, elég gyors vagyok, valamint a triplavonalon túlról is pontosan célzom. Örülök, hogy egyetemista csapattársam, Kyron Cartwright is ide szerződött, ráadásul két és fél hete már ismerkedik a körülményekkel. Baráti a viszonyunk, az utóbbi éveket együtt töltöttük. Kaptam tőle hasznos tanácsokat, az ő jelenléte nekem is segít a beilleszkedésben. Komoly reményekkel érkeztem, tudom, hogy az Alba szerepel a nemzetközi porondon, a hazai mezőnyben pedig mindig aranyra tör. Bízom abban, hogy tudok segíteni a célok elérésében – közölte Rodney Bullock. A bedobó, Jacobi Boykins a 0-s dresszt viseli.

A balkezes irányító, Kyron Cartwright (a labdával) érkezett legelőször Fehérvárra
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A drukkerek szívből remélik, a meccseken nyújtott teljesítménye és pontjai nem utalnak majd a mezszámára. – A 0-s mezszámhoz régóta ragaszkodom, középiskolásként, a Lakewood együttesében mindig ezt viseltem, az egyetemi évek során, a Louisiana Tech gárdájában először a 13-asban léptem pályára, mert egy idősebb csapattársam ragaszkodott az általam kedvelt mezszámhoz. Fehérváron nem lesz gond, már le is foglaltam. A 26 esztendős center, Jordan Heath nem újonc, Belgiumból érkezett a koronázóvárosba. Előzőleg Svájcban is szerepelt, tehát ismeri az európai viszonyokat. A helvéteknél bajnok lett a Monthey csapatával, legutóbb az állandó kupaszereplő, belga Limburg Unitedben pattogtatott.

 

– A magyar kosárlabdáról és a fehérvári csapatról rendelkezem információkkal, Brandon Woodnak köszönhetően, aki jókat mesélt a klubról. Tisztában vagyok azzal, hogy az Alba Fehérvár a hazai bajnokságban és a kupában mindig nyerni akar, valamint állandó résztvevője a nemzetközi küzdelmeknek. A csapat legeredményesebbje a Nagyvárad ellen Allerik Freeman volt, aki 18 pontot jegyzett. „Néhány információval rendelkezem a fehérvári csapatról és a magyar bajnokságról, köszönhetően Kasey Hillnek, akivel egy hónapja beszéltem, jó kapcsolatban vagyok vele. Az irányító a tavalyi idényben itt szerepelt. Tudom, hogy a cél az aranyérem a hazai pontvadászaton, valamint fontos, hogy a klub minden esztendőben megmutassa magát a nemzetközi porondon. Ez számomra is vonzó, ezért is választottam ezt a lehetőséget, bár Horvátországból is volt ajánlatom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában