Ízlett a kínai az Albának

2018.09.29. 19:32

Látványos és eredményes játékkal győztek a fehérvári kézisek

Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata minden gond nélkül verte Kína válogatottját.

Káldor András

Volt, hogy Nascimentóra (fehér) három kínai jutott

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Alba Fehérvár KC–Kína 43-28 (19-15)

Alba: Györkös – Nascimento 6 (3), Rózsás 1, Boldizsár 4 (1), Mendy 6, Gorsenyina 8 (1), Szarka A 4. Csere: Mistina (kapus), Sztanovics, Májer 8, Zsilinszkajtye 2, Utasi 4 (2).

Vezetőedző: Deli Rita.

Kína legjobb dobói: Ting-Ting 7, Huang Hai 7 (2)

Kisebbfajta mini vb-nek ad otthont Fehérvár, a Polar Global Handball elnevezésű mérkőzéssorozat keretében a torna első találkozóján Kína 31-25-re legyőzte Finnországot, majd az ázsiaiak az FKC-vel is megmérkőztek pénteken.

Az már az első percekben látszott, hogy a tapasztalt szakvezetőnek, Gapsoo Kimnek köszönhetően a ko­reai iskolát követi a távol-keleti ország fiatal csapata, a vendégek főleg gyors lerohanásokkal próbálták ellensúlyozni a székesfehérváriak fizikai fölényét. Ez többé-kevésbé sikerült is nekik, bár az első harminc percben volt, hogy hétgólos előnyt kovácsolt az Alba.

Volt, hogy Nascimentóra (fehér) három kínai jutott
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szünethez közeledve azért lankadt a házigazdák figyelme, így a nagy akarattal játszó látogatók négy találatra csökkentették hátrányukat. A pihenő után azonban a védekezés mintha másodlagossá vált volna – főleg a pirosak oldalán – az AFKC Olga Gorsenyina, Claudine Mendy, és a második félidőre beállt Májer Krisztina révén a 47. percre tízre növelte a fórt, ez­után pedig csupán a gólkülönbség javítása volt kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában