Ami az egyiknek sikerült…

2018.09.12. 21:49

Demeter Bence finalista, Fröhlich Tamás lecsúszott a vébédöntőről

Az öttusa-világbajnokság férfiselejtezőjében négy magyar pentatlonista bizonyíthatott, Demeter Bence és Regős Gergely finalista lett, Fröhlich Tamás és Bereczki Richárd nem.

Horog László

Demeter Bence ki tudott kecmeregni a hullámvölgyből a vívás során

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az Észak-Amerika déli részére nagy tervekkel érkező Demeter Bence magabiztosan, a felnőttvilágversenyen egyéniben ezúttal bemutatkozó klubtársa, Fröhlich Tamás viszont nem jutott döntőbe a mexikói világbajnokságon. Utóbbi a medencében elmaradt az általa remélttől, a vívásban sem remekelt, 9-18-as mutatóval zárt, a kombit a 23. helyen kezdte. Ebben a számban teljesített a legjobban, öt helyet javított, de így is távol volt a finálétól.

Demeter Bence ki tudott kecmeregni a hullámvölgyből a vívás során
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Csalódott vagyok, egyértelműen a döntőre készültem – mondta Fröhlich Tamás, a Volán Fehérvár sportolója. – A Mexikóba érkezés után azonban megbetegedtem, hasmenéssel, hányingerrel, hőemelkedéssel bajlódtam, rendkívül rossz volt a közérzetem, három napig az ágyat nyomtam, nem edzettem, enni sem tudtam. Az úszásomon már látszott a kihagyás, 2:08-at teljesítettem, ez öt másodperccel gyengébb, mint amire képes vagyok. A vívással sem lehetek elégedett, 9 győzelem mellett 18 vereséget szenvedtem, pedig ez a szám nem indult rosszul. Azonban a közepén kétszer is hullámvölgybe kerültem, a végére sikerült összeszednem magam. A kombinált versenyszámot a 23. helyen kezdtem, ezzel alapvetően elégedett vagyok, ugyanis feljöttem a 18. helyre. Ha a vívást nem rontom el, komoly esélyem lett volna a döntőre. Tapasztalatszerzésnek feltétlenül jó volt a mexikói világbajnokság.

A Volán Fehérvár kiválósága, Demeter Bence a papírformának megfelelően került a döntőbe. Remekelt a medencében, így indította a vívást is, négy győzelemmel nyitott a páston. Aztán zsinórban háromszor kikapott, javított, majd negatív spirálba került, 6-7-es eredménnyel várta a folytatást a C csoportban. Ismét elkapta a ritmust, végül 16-11-et produkált. Közvetlenül Regős mögött, a 6. helyen várta a kombit, a lövészet és a futás során egy helyet javított. A guatemalai Charles Fernandez 1133 ponttal elsőként érkezett, mögötte egyszerre zuhant a célba az egyaránt 1125 pontos Manuel Padilla, Ahmed Hamed, Riccardo de Luca, Demeter Bence, Valentin Belaud és Denys Pavlyuk. Regős Gergely a 10. helyen érkezett.

Fröhlich Tamás nem lehetett elégedett Mexikóban
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Az úszás kimondottan jól ment, 2:01-et produkáltam, nem számítottam ilyen jó időeredményre a magaslaton. A vívás is jól indult, aztán nem találtam a megfelelő távolságot, nem voltam elég kezdeményező. A szám kétharmadánál egyre magabiztosabb lettem. A kombi során érződött az Achilles-ín-gyulladás miatti másfél hetes kihagyás, a kényszerpihenő miatt nem tökéletes az erőnlétem. Küzdelmes volt a befutó, az egyértelműen jó jel, hogy bár a vége nagyon fájt, tudtam hajrázni. Valamint az is biztató, hogy mindössze hat hibát vétettem a lövészet során – jegyezte meg Demeter Bence, aki a csütörtöki döntőben a dobogót veheti célba. Sajnálatos, hogy a csapatversenyben nem lesz érdekelt Magyarország, hiszen csupán két versenyző szerepel a fináléban.

Keddről szerdára virradóra a nők letudták a körvívást, melyben Kovács Sarolta brillírozott, 24/11-es mutatóval a második helyen zárt. Földházi Zsófi a a 16., Alekszejev Tamara a 17. helyről várhatta szerda esti folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában