Három kosaras a válogatottban

2018.09.07. 20:18

Az Alba Fehérvár fiatal játékosai a legjobbakkal készülnek

Filipovics Már­kó és Takács Milán után Lukács Norbert is csatlakozott a nemzeti együttes belföldi edzőtáborához.

Horog László

Filipovics Márkónak (balra) magyaráz Ivkovics Sztojan Fotó: MTI/US

Az Alföldön gyakorol és az aktuális világbajnoki selejtezőkre készül a férfi kosárlabda-válogatott. Az Albából a 22 éves Filipovics Márkó az utolsó két mérkőzésen már szóhoz jutott, a 18. születésnapját a na­pokban ünneplő Takács Milán, valamint a 17 éves Lukács Norbert amolyan megelőlegezett bizalmat kapott a szövetségi kapitánytól.

– Örülök, hogy ismét meghívót kaptam. Az igazság az, számítottam is arra, hogy újra kerettag leszek, remélem, szóhoz jutok a hollandok és az olaszok elleni selejtezőkön. Jó állapotban vagyok, ahogy a korábbi esztendők során, júliusban ezúttal is önszorgalomból edzettem, aztán csatla­koztam klubcsapatomhoz, te­hát felkészülten vártam a válogatott edzőtáborát – mondta Filipovics Márkó.

Filipovics Márkónak (balra) magyaráz Ivkovics Sztojan Fotó: MTI/US

Takács Milán megtiszteltetésnek érzi a meghívást.

– Őszintén szólva, meglepett a szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan invitálása. A közelmúltban véget ért korosztályos Európa-bajnokságon az együttes vezetőedzője, Forray Gábor – aki a felnőtteknél másodedző – már említette, hogy meghívnak a felnőttekhez. Úgy gondolom, a felnőtteknél megkezdődött az új generáció bevonása a közös munkába, ennek egyértelmű jele, hogy a legjobb hazai kosarasokkal ké­szülhetek. Számomra ez mindenképpen pozitív visszajelzés, hogy jó úton járok, illetve egyben motiváció is a további kemény munkához.

Lukács Norbert egy hetet tölt a nemzeti együttesnél.

– Nagyon örülök, hogy a csapattal készülhetek, szeretném meghálálni a bizalmat. Vasárnap délután utaztam Kecskemétre és hétfőn már edzésbe is álltam. Klubtársam­mal, Takács Milánnal osztom meg a szobámat, ami könnyebbség, hiszen jól ismerjük egymást az Albából. Úgy gondolom, ez a lehetőség is bizonyítja, jó úton járok. Nincs fa­voritom, de mindenkire fel­nézek, akivel most együtt gyakorolhatok, hiszen egytől-egyig mindannyian kiváló játékosok. Ugyanolyan keményen dolgozom a folytatásban is, ahogy eddig, ugyanis természetesen szeretnék majd tétmeccsen is bemutatkozni a felnőtt válogatottban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában