Győzelem a nyitómeccsen

2018.09.11. 21:40

A Fehérvári Titánok egy végsőkig kiélezett küzdelemben nyertek

Végig irányították a mérkőzést a fehérvári hokisok, végül hosszabbításban nyertek.

Keszi Gréta

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A modern világítással felszerelt Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban pár perccel 18.30 előtt fényárba borult a pálya, és a Titánok lendületesen korcsolyáztak ki jégre, hogy szembenézzenek ellenfelükkel a 2018-2019-es idény első Erste Liga-mérkőzésén. Kiss Dávid tanítványai közül sokan most debütáltak a felnőttek között, azonban a hazaiak soraiban még nem volt ott Brock Beukeboom, a csapat új igazolása, aki az EICH-ben érdekelt Cincinatti Cyclons-tól érkezik a koronázóvárosba a hét második felében.

A székesfehérváriak kezdték intenzívebben a találkozót, rögtön az első percben Benett kapott egy szép visszapasszt, így tiszta helyzetből lőhetett, ám a korong a kapuvason pattant. A Hokiklubnak nem sok sansza volt a harmad elején, a hazai védelem minden akciójukat blokkolta, Szelesnek nem akadt sok dolga. A játékrész felénél Mihály próbálkozott, kipattanóját pedig Lewis húzta kapura, Kiss Bence hatalmasat védett. A vendégek részéről az egykori fehérvári játékos, Orbán Attila tüzelt többször is távolról, Szeles azonban könnyedén hárított. Nem sokkal később Szűcs lőtt éles szögből, majd hirtelen megfagyott a levegő, amikor a játékszer eltűnt egy pillanatra, de Szeles megtörte a csendet és folytatódhatott a játék.

A második periódus eleje nagyrészt eseménytelenül zajlott, főként a mezőnyjátéké volt a főszerep. Bár még mindig a Titánok domináltak, az első gólt a fővárosiak szerezték létszámfölényben, Satek kipattanóját Szappanos vágta a kapuba, 0–1. Felpörögtek az események, a hazaiak nyomás alá helyezték Kiss Bence ketrecét. A feszültséget kisebb összeszólalkozásokkal fokozták a hokisok, melyekre a kisszámú közönség hangos felhördüléssel reagált. A 33. percben Köllő veszítette el a fejét és akasztotta Péter Andort. A kék-fehér mezesek így emberelőnyhöz jutottak, de nem volt szerencséjük még az ajtó-ablak helyzeteket sem tudták értékesíteni. A szünetig felborult a pálya, Szeles többnyire csak meccset nézett a másik oldalról.

A Titánok (kék) nem adtak sok lehetőséget ellenfelüknek első mérkőzésükön Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Bekezdtek az utolsó etapban a fehérváriak, A korongbedobást követően Lewis indult meg és helyezte a pakkot a budapestiek ketrecébe, 1–1. Madácsiék felbátorodtak, és sorra érkeztek a lövések a vendég kapura. A Hokiklub sem hagyta magát, egyre agresszívebben próbált betörni a hazai harmadba, segítette a dolgukat, hogy a játékvezetők két perces büntetőt ítéltek Mazzagnak, ám ekkor is védenie kellett Kissnek. Egyenlő létszámnál Szűcs indult meg lecsorgóját Horváth Bálint pöccintette a hálóba, ám hosszas videózás után végül érvénytelennek ítélte a találatot a Varjú-Kókai bírópáros. A rendes játékidő végén óriási helyzeteket szalasztottak el a székesfehérváriak, ráadásul elcserélték magukat, így hátrányban kellett folytatniuk. Ez azonban nem hátráltatta a hazaiakat, Mihály szólózott, de Kiss eszén nem tudott túljárni. Hatalmas izgalmakkal teltek az utolsó másodpercek is.

A ráadásban gyorsan eldőlt a két pont sorsa, Lewis kiugrásánál esélye sem volt a Budapest Hokiklub hálóőrének, 2–1. Mihályék megérdemelten nyerték meg első viadalukat.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)

Székesfehérvár, 450 néző.

V.: Varjú, Kókai (Árkovics, Soltész)

TIT: Szeles (Gyenes) – McGurty (1), Reiter, Lewis 2, Mazzag, Mihály – Kiss R., Sándor, Madácsi, Kiss P., Bennett – Vas, Erdély, Nagy, Péter, Hamvai – Horváth, Halasi, Vizi, Balogh, Buzás.

Vezetőedző: Kiss Dávid.

HKB: Kiss (Hajek) – Jancsó, Orbán, Egyed, Satek (1), Szappanos 1 ee – Csíki, Szopos, Godó, Izsák, Szűcs – Lévai, Szécsi, Berendi, Németh, Vajda – Baranyai, Albert, Horváth, Köllő.

Vezetőedző: Kapusta Dusan.

Kiállítás: 6 ill. 8

Kapura lövés: 39–16

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában