Megvan az első diadal

2018.08.12. 22:48

Sikerével a hatodik helyre ugrott a csákvári gárda

A Merkantil Bank labdarúgó NB II 3. fordulójában az Aqvital FC Csákvár vendége az újonc BSS Monor gárdája volt. A házigazdák két döntetlen után először tudtak nyerni az idei szezonban.

Káldor András

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár–BSS Monor 2-1 (2-1)

Csákvár, 600 néző. Vezette: Nagy Róbert (Király Zsolt, Punyi Gyula)

AFC Csákvár: Tóth B. – Csilus Á., Csonka, Kiprich D., Baranyai (Sejben) – Farkas A., Mészáros D. – Tamás N. (Daróczi), Molnár Cs. (Dulló), Deutsch – Bobál G. Vezetőedző: Szíjjártó István

BSS Monor: Bozsó – Sági (Szabó T.), Karacs, Fülöp, Balanescu – Bori, Hunya (Balogh M.), Szuhodovszki – Szabó D. (Bayer), Tóth B., Tóth Á. Vezetőedző: Horváth Dávid

Gól: Bobál (11-esből, 13.), Molnár Cs. (30.), ill. Tóth B. (26.)

Az élmezőnyben tanyázik a csákvári csapat

Első hazai győzelmére készült az AFC Csákvár csapata, igaz tisztában voltak azzal Szíjjártó István vezetőedző tanítványai, hogy korántsem vár rájuk sétagalopp a másodosztály újonca ellen. Nemcsak azért, mert általában a papírformának számító összecsapások a lehető legmegtévesztőbbek az esélyesebb együttes számára, hanem a Pest megyei alakulat legutóbb a Siófokot legyőzve bizonyította, hogy számolni kell vele ebben az osztályban is.

A vendégek több rutinos játékossal érkeztek, míg Szíjjártó István gondban volt, mert legtapasztaltabb játékosait, Sándor Györgyöt, Galambos Ádámot, valamint Nagy Zsoltot volt kénytelen nélkülözni.

Bobál Gergely (jobbra) találatával szerzett vezetést a Csákvár Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nem kezdett rosszul a hazai csapat, az első néhány perc eseménytelensége után fölénybe került, és két nagyobb helyzetet is kidolgozott. A 13. percben aztán egy kapu előtti kavarodásnál Bobál Gergelyt vitték a földre a monori védők. Tizenegyes! A büntetőt a sértett végezte el, és magabiztosan a jobb felső sarokba vágta a labdát, 1–0. Próbáltak ugyan újítani a vendégek, de veszélyes lehetőséget nem tudtak kialakítani, és egészen a 26. percig a csákváriaknál volt az előny. Ekkor azonban egy szöglethez jutott a Monor, a beadás után még Tóth Balázs hatalmasat védett, de a kipattanót Tóth Barna már értékesítette, 1–1. Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, mert a 30. percben jött Molnár Csaba, és 19 méterről, szabadrúgásból a rövid alsó sarokba tekerte a labdát, Bozsó Antalnak esélye sem volt hárítani, 2–1.

A második félidő első harminc percében igencsak visszafogott volt a játék színvonala, leült a játék, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A hajrára pörögtek fel ismét, akkor újra jöttek a helyzetek, mindkét oldalon kettő-kettő. Ezek közül igazán említésre méltó volt Csilus Ádám nagy erejű lövése, amely alig kerülte el Bozsó kapuját, míg a Monor folyamatosan veszélyes beívelésekkel próbálkozott.

A Csákvár végül megérdemelt győzelmet aratott, erre a teljesítményre a későbbiekben lehet alapozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában