Célkeresztben a Bajnokok Ligája

2018.08.14. 17:30

Érzelem és szenvedély vezérli a Mol Vidi FC játékosait

Sorsfordító összecsapáson fogadja a svéd bajnok Malmö FF csapatát a Mol Vidi FC. A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágója 20 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában.

Ferencz Balázs

Juhász Roland a csapat egyik motorja, harcra készen várja a Malmőt

Fotó: Molvidi

Sören Rieks góljával idegenben, a Dalkurd FF otthonában 1-0-s győzelmet aratott a Malmö FF a svéd első osztályú pontvadászat hétvégi fordulójában. Vagyis a Mol Vidi FC BL-selejtezőbeli ellenfelének jobban sikerült a visszavágó főpróbája, mint a fehérvári egyletnek, amely a Debrecen ellen csak a 91. percben tudott pontot menteni hazai környezetben. A svédek közel abban a felállásban futballoztak hazájuk bajnokságában, mint tették azt a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első felvonásán, Marko Nikolics némiképp átformálta csapatát a Debrecen elleni bajnokira.

– Szeretnénk egész ősszel feszített tempóban játszani a mérkőzéseket. Rotálni kell a csapatot a nemzetközi és a magyar bajnoki meccsek között, nem lehet kifogás, hogy fáradtabbak a játékosok – fogalmazott a Vidi kapusa, Kovácsik Ádám. – Úgy megyünk fel a pályára kedden este, hogy tovább szeretnénk jutni. Hogy egy győzelemmel, vagy egy 0-0-val jön össze, az teljesen mindegy. Azt azért megígérhetem, hogy nem fogunk 0-0-ra játszani, mert az elég veszélyes lenne. Hatalmas lehetőség van előttünk, amit szeretnénk kihasználni.

„Megkaptuk a feladatot”

Kovácsik minden meccsre, s az ellenfél játékosaira is külön készül. Szerinte jobb idegenben kezdeni egy párharcot, mert testközelből is fel lehet térképezni az ellenfelet.

Juhász Roland a csapat egyik motorja, harcra készen várja a Malmőt
Fotó: Molvidi

– Készülünk ugyan az aktuális rivális játékából, de mindig más élőben megtapasztalni, hogy ki hogy mozog, miben veszélyes. Nagyon jó csapat a Malmö, akik hosszú labdákkal operálnak, nyomás alatt tudják tartani az ellenfelet. Erre készültünk most is, azonban megpróbálunk jobban irányítani. Hazai pályán leszünk, dominálni szeretnénk, de biztos, hogy nem fogunk kockáztatni hátul, hogy kinyíljunk. Kielemeztük az odavágót, s megkaptuk a feladatot Marko Nikolicstól… – mesélte a válogatott kapus.

– Mint ahogy a Debrecen ellen Tőzsér Dani és Bódi Ádám játékára is koncentráltam, külön figyelemmel követem a malmői Rosenberget is. De a csapatból készülők leginkább. A Malmö a skandináv foci nagyon sok variációját játssza, veszélyesek a pontrúgásokból, a kapu előtt pedig igyekeznek blokkolni a kapust, ami kicsit kellemetlen és szokatlan. Az első mérkőzésen sikerült megoldani, remélem a másodikon sem vallunk szégyent.

Jól felkészült a Mol Vidi FC a keddi mérkőzésre

A vezetőedző, Marko Nikolics szerint a csapat megfelelően felkészült a keddi ütközetre, de a játékosoktól maximális koncentráció szükségeltetik.

– Remek csapat a Malmö, kiváló szurkolótáborral. A kon­centráció, a harcos hozzáállás dönthet. Itt már nem szabad hibázni. Nekik kell a gól, de nagy hiba lenne részünkről az eredmény tartására törekedni. Nem szabad könnyű helyzeteket ajándékozni az ellenfélnek – mondta a tréner. – Nagy az esélyünk a továbbjutásra a kinti 1-1 után, de tisztelni kell a svéd bajnokot. A csapat tudja, hogy milyen játék kell a továbbjutáshoz. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, kellő hittel és önbizalommal tekintenek a jövőbe. Ezen a szinten már nem számíthattunk esélyesnek senki ellen sem. Azonban a pénznél fontosabb az érzelem és a szenvedély. Ezt a két dolgot egyértelműen érzem a csapaton. Igazi harcosok.

Kovácsik Ádám felkészült az ellenfél játékosaiból
Fotó: Molvidi

A Debrecen elleni 1-1-es döntetlen alkalmával látni lehetett, hogy a Pancho Aréna játéktere nagyobbrészt földes, mint füves, porzik a talaj a játékosok lába alatt. Nem csupán egymással, a gyeptelenséggel is meg kell harcolniuk majd a küzdőknek.

– A pálya kifejezetten rossz, amióta Felcsúton játszunk, még nem volt ennyire rossz a talaj – vélekedett Kovácsik. – Nem tudom, miért lett ilyen, sajnálom, mert ez rányomhatja a bélyegét a mérkőzésre. De ezzel nem szabad foglalkoznunk, valószínűleg a malmőieket is meglepi, hogy ilyen gyepen kell játszani, remélem, hogy ez őket jobban fogja zavarni – mosolygott a kapus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában