XV. Egri Várfalmászó Verseny

2018.08.27. 12:38

Két fehérvári falmászó is előkelő helyezést ért el Egerben

Eger idén 17. alkalommal adott otthont  a hagyományőrző Egri várfalmászó versenynek, amelyre rekordszámmal neveztek kicsik és nagyok.

Feol.hu

A mászás során 35 követ kellett megmászni a versenyzőknek 7 perc alatt. Ifi kategóriában a legjobb 6, a felnőtt csoportokban csoportonként az első 4 jutott tovább.

Fehérvár színeit képviselő mászók is rendre részt vesznek ezen a színes viadalon, hogy legyőzzék a várfal sajátos köveit. A Rotpunkt Sziklamászó Egyesületet képviselő Forgács Eszter Evelin, idén első alkalommal próbálta magát ki Eger várfalán. 15 éves létére a szabályok miatt rögtön a felnőtt mezőnyben találta magát, ahol a nagy létszám (57 fő) miatt 2 csoportot indítottak. Eszter bejutott a csoportjából a döntőbe, amit másnap sajnos az időjárás miatt nem tudtak elindítani, így az időrend alapján végül a VII. helyet szerezte meg.

Fiúk közül a harmadik versenyét megjárt Hegedüs-Krisó Dénes az ifi korosztályt képviselte, ahol 10 évesen még mindig az egyik legfiatalabbnak számított a 13 versenyző közül. A tavalyi versenyéhez képest idén a 35 kőből 33 követ sikerült megmásznia. Mászásával végül ő is a VII. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában