Több mutatóban is fejlődniük kell

2018.08.09. 21:55

Javítania kell a hiányosságokon a PAFC-nak

Szakály Péter több mint másfél éve a Puskás Akadémia FC labdarúgója, a hatszoros válogatott középpályás úgy véli egy győzelem Szombathelyen sokat jelentene a gárdának a folytatásban.

Káldor András

Szakály Péter (hátul) nem számít könnyű meccsre Vasban

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Gyakorolták a tíz a tizenegy elleni játékot?

– Nyilván nagyon nehéz olyankor, ha az ellenfél minőségi játékkal ki tudja használni az emberelőnyét – az MTK ilyen csapat volt legutóbb. Ettől függetlenül azt mondom, megérdemeltük volna az egy pontot. Azért jó lenne már egyszer egyenlő létszámban befejezni egy mérkőzést, és az sem lenne baj, ha nem ítélnének ellenünk minden meccsen egy-egy tizenegyest – még ha kimaradtak is… Ugyanakkor az is az igazsághoz tartozik: ahhoz, hogy eredményesebbek tudjunk lenni, sokkal többet kell nyújtanunk, mint amit múlt szombaton produkáltunk.

Kielemezték az MTK elleni meccset, milyen következtetésekre jutottak?

– Külön kitértünk a védekezésre, a támadásra, és az átmenetekre is. Mindenhol voltak hiányosságok, legfőképpen az agresszivitást és futás mennyiségét, illetve minőségét kevesellte az edzői stáb – teljesen jogosan. A párharcokba jobban bele kell mennünk.

Szakály Péter (hátul) nem számít könnyű meccsre Vasban
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A tavalyi szezonban sem kezdtek jól, aztán jött egy négymeccses nyerő széria – többek között egy idegenbeli 5–1 a Haladás ellen…

– Valóban, az elmúlt évadot is bukdácsolva kezdtük, aztán összeállt a csapat játéka, és a Haladást is magabiztos futballal vertük. Ugyanakkor abból az eredményből balgaság lenne kiindulni, mert egy szétesőben lévő csapattal játszottunk, amely összecsapást követően edzőt is váltott. Michael Hippnél stabilabb lett a játékuk, hozzánk hasonlóan a balszerencsének is köszönhetik, hogy eddig nem nyertek.

Segíthet majd, hogy három volt szombathelyi is van a keretükben?

– Mindenki ismer mindenkit. A mieink közük csak Kiss Tamás játszott Michael Hipp keze alatt, Radó András és Hegedűs János viszont nem, így nem hiszem, hogy ez olyan nagy előny lenne. Ugyanakkor számukra azért biztosan komoly motivációt jelent a Haladás ellen pályára lépni. Rendkívül fontos meccs lesz a Halinak és nekünk is – amelyik csapat diadalmaskodni tud, nagy lökést kaphat a következő találkozókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában