Hárman Európa-bajnoki résztvevők

2018.08.13. 10:27

Fogathajtás: Hajrá Fejér megye!

A fiatal hajtók Európa-bajnokságán (Kisbér-Ászár) három Fejér megyei ifjú versenyzőnek is szurkolhatunk: Érsek Anettnek, Palkovics Dávidnak és Szajkó Liliánának.

V. Varga József

Szajkó Liliána (Idős Jámbor Vilmos LSE) Fotó: Horváth Krisztina

Az idei Gyermek, Junior és Fiatal Hajtó Európa-bajnokságnak Kisbér-Ászár ad otthont augusztus 15-19. között – mondta el lapunknak Csuti Péter és Gosztola Gábor (FejérLovas). A rangos versenyen hazánkat a többiek között három Fejér megyei versenyző is képviseli. Érsek Anett (Cece), Palkovics Dávid (Csór) és Szajkó Liliána (Iszkaszentgyörgy). Mindhárman a póni egyesfogattal versenyző fiatal hajtók mezőnyében hajtanak a selybák közé.

Az állatorvosi felvezetést augusztus 15-én 10 órakor tartják, a megnyitó ünnepség 16 órakor veszi kezdetét. A díjhajtás augusztus 16-án 9 és 18 óra között zajlik, majd másnap folytatódik, a 20 órakor kezdődő eredményhirdetést lovas játékok követik. A maratonhajtás időpontja augusztus 18-a 9-18 óra, 20 órakor eredményhirdetés, a lovas partyt Dj Dominique vezényli. Az akadályhajtást a zárónapon rendezik 10 és 16 óra között, az éremceremónia és a bajnokavatás 17 órakor kezdődik.

Érsek Anett (Cecei LE)
Fotó: Vida-Szűcs István

Amint megtudtuk, Érsek Anett (Cecei LE) második éve dolgozik lovával, tavaly két versenyen indult vele, és az idén is eddig kettőn: – Jelenleg edzőtáborban vagyok Vecsésen, Dobrovitz Józsefnél. A lovam mindhárom versenyszámban megállja a helyét, most azon dolgozunk, hogy az Európa-bajnokságon a lehető legjobb eredményt érjük el. Jövőre a világbajnokságon is szeretnék indulni, ami szintén Kisbéren lesz.

Szajkó Liliána (Idős Jámbor Vilmos LSE)
Fotó: Horváth Krisztina

Palkovics Dávid (Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület) 2010 óta hajtja Caramelo nevű lovát: – Két éve az Európa-bajnokságon ezüstérmet nyertünk és magyar bajnokságot. Idén három versenyből hármat megnyertem, így indulok neki az Eb-nek. A jövő évi világbajnokságra póni négyessel készülök.

Palkovics Dávid (Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület)
Fotó: Hippoevent (AKD)

Szajkó Liliána (Idős Jámbor Vilmos LSE) jelenlegi lova Binc, 13 éves holland sportpóni, közös munkája tavaly szeptemberben kezdődött vele: – Binc erőssége a maratonhajtás és az akadályhajtás, a díjhajtásra sokat készülünk edzőmmel, Udvari Zoltánnal. Az idén négy felkészítő versenyen vettem részt, amelyből kettőt ellenfél nélkül teljesítettem, egyet nyertem, egyen második lettem. Amire a legbüszkébb vagyok: a 2015-ös felnőtt póni világbajnokságon csapatban ötödik helyezést értünk el. Az idei Európa-bajnokságon szeretnék jól szerepelni. Szeptemberben kezdem tanulmányaimat az Állatorvos-tudományi Egyetemen, de szabadidőmben tovább folytatom a fogathajtást. Két év múlva felnőttként is pónit szeretnék hajtani.

Szurkoljunk együtt a magyar fogathajtás utánpótlásának, hajrá magyarok, hajrá Fejér megye! – tette hozzá Csuti Péter és Gosztola Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában