A Vidi második félidei teljesítménye bizakodásra adhat okot

2018.08.23. 21:35

Emelt fővel jöhettek le a pályáról

Mindent megtett a győzelemért a fehérvári együttes a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásának odavágóján, de az emberelőnyben szerzett két góljának köszönhetően az AEK Athén várhatja kedvezőbb pozícióból a görögországi mérkőzést.

Nagy Péter

A levonuló fehérvári gárdát vastaps köszöntötte, a játékosok kitették szívüket-lelküket a pályára a playoff első meccsén

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Fifty-fifty – mondta a 12-szeres görög bajnok AEK Athén labdarúgócsapatának vezetőedzője, Marinosz Uzunidisz a BL-rájátszás első felvonását megelőzően arra az újságírói kérdésre, miszerint kit tart a budapesti találkozó esélyesének. Nos, az esélyegyenlőség mindössze a 23. percig tartott, ekkor a labda megszerzéséért talán túlzott elánnal harcoló Huszti Szabolcs a drámai alakításból jelesre vizsgázó Bakaszetasz bokáját megtaposta, amiért az olasz Gianluca Rocchi játékvezető azonnal kiállította. Vitatható ítélet, annak ellenére, hogy a Vidi 35 esztendős középpályásának nem kell egy kis keménységért a szomszédba mennie.

Tizenkét perccel később csőstül jött a baj, hiába nyújtózkodott és védte remekül a piros-kékek válogatott kapusa, Kovácsik Ádám Bakaszetasz bal alsóba tartó löketét, a kipattanóra Klonaridisz eszmélt a leggyorsabban, és közelről megszerezte a vezetést a vendégeknek. A kedvenceiket elkísérő sárga-fekete drukkerek hangorkánja töltötte be a Ferencváros otthonául szolgáló Groupama Arénát, a méltán híres szurkolótábort Fiola Attila hallgattathatta volna el, de a koronázóvárosi védő fejese egy Barkaszban elakadt. No, nem a keletnémet járműgyár legnépszerűbb és legismertebb típusa fogott ki a székesfehérvári bekken, hanem a görögök 24 éves, Hollandiában született portása állta útját a se nem túl erős, se nem túl helyezett csukafejesnek. Az egyenlítés elmaradt, sőt, Bakaszetasz megpattanó lövését tehetetlenül szemlélték a hazaiak.

A levonuló fehérvári gárdát vastaps köszöntötte, a játékosok kitették szívüket-lelküket a pályára a playoff első meccsén
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

A gólszerző aztán Husztihoz hasonlóan megtaposta Nego lábát, így ismét egyenlő létszámban játszhattak a felek. Játszhattak, de utána már csak egy csapat volt a pályán: ez pedig a Vidi volt! A végig jól futballozó Kovács István helyzetfelismeréséből Danko Lazovics hozta vissza a reményeket, majd Nego hagyta ki a kihagyhatatlant. Az elképesztő hajrá ellenére nem jött össze a házigazdák második gólja, így a görögök kerültek ígéretes pozícióba. Az athéni katlanban piszkosul nehéz dolga lesz a Fejér megyei gárdának, de a helyzet nem reménytelen…

– Azt tanultam az óvodában, a fociban, hogy így kell odamenni, különben megsérülünk – úgyhogy semmi baj nincs Huszti Szabival, várjuk vissza – mondta Kovács István a lefújást követően. – Ami pedig a visszavágót illeti, azt mondom, nyerünk két góllal és tovább fogunk jutni.

A sok csatát megélt és a belga Anderlecht játékosaként az AEK-ról kedves emlékeket őriz Juhász Roland.

– Nehéz helyzetből jöttünk vissza a mérkőzésbe, azt éreztem, hogy ameddig azonos létszámban voltunk, akkor mi voltunk fölényben – vélte a piros-kékek csapatkapitánya.

Loic Nego lábában maradt az egyenlítés
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

– Bosszantó egy picit, hogy ennyi előnyt élveztek a görögök a kiállítás során, én nem éreztem úgy, hogy piros lap lenne, mint ahogy az övék sem volt az. Én inkább a pozitív dolgokat szeretném ebből a meccsből kiragadni, ott kell folytatnunk a visszavágón, ahol ezt a meccset abbahagytuk.

A piros lapok után a saját csapatát rögtön átszervező Nikolics mester meglehetősen visszafogottan nyilatkozott.

– Nem érdemeltünk vereséget, mert amikor egyenlő létszámmal játszottunk, sokkal jobbak voltunk a görögöknél, ugyanakkor emberhátrányban nagy problémáink voltak – mondta a Vidi FC szerb edzője, Marko Nikolics. – Hiszünk a továbbjutásban, mindent megteszünk érte. Láthattuk, hogy a küzdőszellem megvan, a játékosok harcosok, nagyon büszke vagyok rájuk. Picit több szerencse kellett volna ahhoz, hogy több gólt lőjünk. Bármi történjen kedden Athénban, a Vidi játékosai emelt fővel közlekedhetnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában