döntetlenre mentett a vidi

2018.08.13. 00:06

Egyik fél sem érdemelt győzelmet

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I negyedik fordulójában a hosszabbítás perceiben mentette döntetlenre a Mol Vidi FC a DVSC elleni bajnoki mérkőzést.

Ferencz Balázs

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A 2018–19-es pontvadászatban veretlen Debrecen Varga Kevin révén szerzett vezetést viszonylag korán, majd hiába birtokolta többet a labdát a Vidi, csak a 91. percben tudott egyenlíteni Tamás Krisztián kapáslövésével. Az 1–1-es döntetlen igazságos eredmény.

– Figyelembe véve a körülményeket, azt, hogy két nappal a bajnoki mérkőzés előtt, szerdán hajnalban értünk haza Svédországból, a pálya állapotát és a nagy hőséget, csak gratulálni tudok a játékosoknak. A legtöbbjük remek mentalitással játszott, a meccs nagyobb részét irányítani tudtuk – értékelt Marko Nikolics, a fehérváriak vezetőedzője.

 

– Sok jó kombinációt mutattunk be a széleken, de csak a meccs végén tudtunk betalálni. Ha előbb jön az első találat, akkor utána jött volna a második és a harmadik is, de így is lehetett látni, hogy mindent kiadtak magukból a játékosaim. Köszönöm azoknak a szurkolóknak, akik kijöttek, de csalódott vagyok a nézőszám miatt. Nagyon fontos meccseket játszunk, Európában is méltó módon képviseljük a klubot, de csak kevesen jöttek ki biztatni a csapatot. A pályával nem tudom mi történt, tíz napja játszottunk itt, azóta gyakorlatilag eltűnt róla a fű. Nem segítette ez sem a játékot, de jobban kellett volna koncentrálnunk a befejezéseknél, valamint egy kis szerencse is hiányzott a győzelemhez.

Kovács István (középen) sem tudott csodát tenni Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Tamás Krisztián szélső védőként vált a találkozó kulcsfigurájává. 20 méterről ballal, kapásból lőtt a kapu bal oldalába a hosszabbításban.

– Nehéz volt a találkozó, ilyen talajon nem egyszerű játszani, próbáltuk uralni a mérkőzést. Reális a döntetlen, a Lokinak is voltak helyzetei, s nekünk is voltak százszázalékos lehetőségeink, amiket nem sikerült bepofozni. Ha adódik rá esélyem, próbálok lövéshez jutni, most sikerült a végén jól eltalálnom a labdát – fogalmazott Tamás Krisztián.

A Vidi kedden 20 órától már a BL harmadik selejtezőkörében, a Malmö FF ellen lép pályára. A felcsúti visszavágót a fehérváriak várják kedvezőbb helyzetből, hiszen Svédországban 1–1-es döntetlent értek el. A találkozóra minden jegy elfogyott, így telt ház lesz a Pancho Arénában, ahol remélhetőleg a gyep minőségén is tudnak valamit javítani a pályamunkások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában