Az első győzelem a cél

2018.08.03. 19:12

Az MTK látogat a még nyeretlen Puskás Akadémiához

A három pont megszerzéséért egy labdabiztos, támadó focit előnyben részesítő ellenfelet kell legyűrnie Benczés Miklós alakulatának szombaton 17 órakor az OTP Bank Liga NB I 3. fordulójában.

Nagy Péter

Radó András (sárgában) az MTK elleni legutóbbi négy bajnokiján háromszor talált be

Fotó: PFLA

Legutóbb Miskolcon megjárta a mennyet és a poklot a felcsúti társaság. A kezdőjében nyolc magyar labdarúgóval pályára lépő PAFC röpke 19 perc alatt kétgólos előnyre tett szert, de Molnár Gábor buta kiállítása miatt több mint húsz percig emberhátrányban futballozó Fejér megyei brigád a végén örülhetett az egy pontnak is. Az mindenesetre biztató, hogy Benczés Miklós érkezése óta ismét fontosabb szerep hárul a Váli-völgyi klub honi játékosaira, a DVTK-nak tizenegyesből betaláló Radó András különösképpen örülne annak, ha az MTK ellen is élvezné a mester bizalmát.

– Nagyon jó csapatról beszélünk, amelynek már a másodosztályban is NB I-es kerete volt – kezdte Radó. – Jól is erősítettek, úgyhogy nehéz összecsapás elé nézünk. Szereztem már ellenük gólt, a legutóbbi négy bajnokimon háromszor találtam be – remélem, most is sikerül. Kielemeztük a játékukat, labdabiztos, jó játékosaik vannak a középpályán, és jó támadóik is vannak bőven. Ami minket illet, a Diósgyőr ellen már sokkal jobbak voltunk, mint az első fordulóban – remélem, még egy lapáttal rá tudunk tenni, s ha ez sikerül, a győzelem sem marad el.

A Pancho Aréna gyepszőnyegén dolgozó munkások fellélegezhetnek, ugyanis a 17 órakor kezdődő találkozó lesz az egyetlen szombati mérkőzés a játéktéren. A 20.15-re kiírt Mol Vidi FC–Mezőkövesd Zsóry FC párharcot a székesfehérváriak Bajnokok Ligája-szereplése miatt egy későbbi időpontra halasztották.

A vendég kék-fehérek a bajnoki címre esélyes Ferencváros ellen szaladtak bele a késbe az elmúlt fordulóban, Feczkó Tamás együttese az első fél­időben mutatott gyámoltalan játékának köszönhetően 4–1-re kikapott a Fraditól.

– Az FTC elleni mérkőzést követő éjszaka arról szólt, hogy kielemezzük a hibákat, én személy szerint nem aludtam jól – mondta Katona Máté, a fővárosiak védője. – Hétfőtől viszont csak a Puskás Akadémia járt az eszünkben, azért dolgoztunk egész héten, hogy három ponttal térhessünk haza Felcsútról. Ki kell javítanunk a zöld-fehérek ellen elkövetett hibákat! A saját játékunkra kell összpontosítanunk és figyelnünk kell az utolsó passzokra a támadó harmadban.

Radó András (sárgában) az MTK elleni legutóbbi négy bajnokiján háromszor talált be
Fotó: PFLA

Illusztris vendégeket fogadtak az Akadémián szerdán. Pablo Machín, a spanyol FC Sevilla vezetőedzője a helyszínen tekintette meg a Mol Vidi FC–PFK Ludogorec BL-selejtezőt. A találkozóra a Puskás egykori játékosának, az andalúzoknál Joaquín Caparrós sportigazgató segítőjeként dolgozó Francisco Gallardónak a közbenjárásával került sor. A megbeszélés során felvetődött egy őszi szakmai út lehetősége, amikor is a felcsútiak bepillantást nyerhetnek a spanyol utánpótlásképzésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában