Az AHL bajnokán kell túljutni a döntőért

2018.08.31. 20:59

Az Alpesi Liga győztesével kezd a Volán

Szombaton az olasz Asiago ellen rajtol az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

A Medvescak Zagreb tavaly is szerepelt a tornán

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ez már a tizedik. Szörnyű, s még mindig felfoghatatlan, hogy egyáltalán meg kell rendezni. A magyar jégkorongsport egyik ikonja 2009-ben ment el. Nem volt még 34 éves. Ifj. Ocskay Gábor olyan játékos volt, aki méltán lehet még a mai hokipalánták példaképe is. Játékintelligenciája, alázata, elhivatottsága magával ragadta a sportbarátokat. Cseleit, lövéseit, passzait élmény volt nézni, s szerencsés az, aki testközelből láthatta őt játszani. Nem csoda, hogy azóta minden évben örömmel tesznek eleget a meghívásnak az európai jégkorongcsapatok, hogy részt vehessenek az Emléktornán, ami az emlékezés mellett kiváló erőfelmérő a közelgő szezonrajt előtt.

A Hannu Järvenpää által gardírozott, jócskán átalakult együttes végre hazai környezetben korcsolyázhat jégre, s nem csupán a Fehérvár AV19 debütál közönsége előtt, de a csarnok új világítása, s eredményjelzői is.

A Medvescak Zagreb tavaly is szerepelt a tornán
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A torna szombaton 16 órakor a francia Grenoble és az EBEL-ben érdekelt, horvát Medvescak Zagreb csatájával indul, majd este az ALPS ligában szereplő Asiago együttesét kell legyőznie a Volánnak ahhoz, hogy vasárnap a tornagyőzelemért csatázhasson a másik párharc nyertesével. A Zágárbot nem kell bemutatni Fehérváron, remek csapatot alkotnak, azonban a nyár folyamán ketten is a fehérváriak mezére cserélték a medve-emblémást: Harri Tikkannen és Tero Koskiranta.

A Volán mai ellenfele, az Asiago nyerte az Alpesi Liga 2017-18-as idényét. A döntőben a Renon alakulatát múlták felül egy hétmeccses párharcban. Az olaszok csapatában kanadai és amerikai légiósok, valamint kettős állampolgársággal bíró tengerentúliak is szerepelnek, s van két szlovák légiósuk is. Több válogatott hokissal rendelkeznek.

Program: szept. 1. 16:00: Grenoble–Medvescak Zagreb; 19:15: Fehérvár AV19–Asiago; 2-án: 15:00: helyosztó 1.; 18:15: helyosztó 2. (a Fehérvár az elődöntőktől függetlenül a későbbi időpontban rendezett mérkőzést játssza vasárnap).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában