Még csikorognak a kerekek

2018.08.10. 22:04

A Fehérvár AV 19 erős ellenféllel szemben maradt alul első idei meccsén

Lejátszotta első előszezonbeli mérkőzését a Fehérvár AV 19 jégkorong csapata, a kék-fehérek szoros első harmad után szenvedtek négygólos vereséget.

Káldor András

HK Nitra–Fehérvár AV 19 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

Nitra: Simboch (Foltán) – McCormack 1 (1), Mezei, Morrison (1), Rais 1, Rácz (1) – Versteeg, Pupák, Sloboda, Mychan 1, Slovák (1) – Blackwater (2), Scheidl, Richard, Bucek (1) – Gasparovic, Siska, Rapác, Pätoprsty 1 (1), Caládi 1 (1) Hrusík (1).

Vezetőedző: Antonín Stavjana

Fehérvár AV19: Carruth – Glenn, Meland, Philips, T. Sille, Erdély – Harty, Szabó D., Sofron, Hári 1, Kóger – Stipsicz, Tikkanen, Sárpátki, Koskiranta, Szabó K. – Szabó B., Láday, Reisz.

Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Minden hokis idénykezdet izgalommal tölti el a csapatok játékosait, vezetőit, nem volt ez másképp pénteken este sem, amikor az új szezon első tesztmérkőzését játszotta az új összetételben jégre lépő Fehérvár AV 19 gárdája. Hannu Järvenpää vezetőedző kerete augusztus elseje óta dolgozik a jégen, és a szlovák Extraligában érdekelt HK Nitra csapata otthonában próbálhatták ki, vajon mennyire lesznek hatékonyak a szakvezető által elképzelt sorok, és taktika. Régi ismerőst fedezhettek fel a vendégek, hiszen a szlovákokat erősíti Judd Blackwater, aki a 2015/16-os szezonban Fehérváron játszott, utána került jelenlegi csapatához, ahol eddig közel százötven meccse volt.

Mindenesetre jobban kezdtek a házigazdák, és az 5. percben Erik Caladi találatával megszerezték a vezetést, amelyet a 12. percben Hári János kiegyenlített. Az első szünet után a 28. percben előbb Matus Rais, majd ezt követően Graeme McCormack vette be Mac Carruth ketrecét, így 3-1-es nyitrai előnnyel várhatták a csapatok a záró húsz percet. Ez sem indult kifejezetten ideálisan fehérvári szempontból, csökkent a koncentráció, és négy percen belül kétszer voltak eredményesek a hazaiak David Pätoprsty, és Jesse Mychan góljaival. A FAV 19 legközelebb kedden a lengyel Nowy Targ otthonában lép jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában