Takács ezúttal ikertestvére nélkül

2018.07.08. 09:00

Takács Milán és Polster Attila a Szkopjéban megrendezésre kerülő Eb-re készül

Az U18-as válogatott keretben két játékos képviseli az Alba Fehérvárt, Takács Milán és Polster Attila. Előbbi számára azért különleges ez a felkészülés, mert először pattogtat ikertestvére, Martin nélkül. Korábban a klubban és a korosztályos nemzeti együttesekben mindig együtt szerepeltek.

Horog László

Takács Milán és Polster Attila tagja az U18-as válogatott keretnek

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

- Vélhetően újszerű, hogy nincs önnel a testvére.

- Ez valóban furcsa, eddig nem hagytam ki a klub, illetve a válogatott edzőtáborát a tesóm, Martin nélkül. Most is azért történik, mert ő sérült volt szinte az egész szezonban. Nemrég tért vissza térdszalagszakadás után.

- Távollétében vélhetően albás klubtársával, Polster Attilával osztja meg a szobáját.

- Igen, jóban vagyunk, ami természetes, hiszen ugyanazt az egyesületet képviseljük.

- Mivel folyamatosan tagja a korosztályos válogatottaknak, nyilván mindenkit ismer.

- Nem csak a korábbi edzőtáborokban, a bajnoki meccseken is találkozunk, a legtöbb társamat jól ismerem. Kimondottan jó a hangulat, akik újak a keretben, azokat igyekszünk mihamarabb befogadni. Összességében elmondható, rendkívül összetartó, jó társaság gyűlt össze. Az első két hetet Kecskeméten töltöttük, ahol a második hét során mértük össze tudásunkat a szlovén válogatottal. Aztán költöztünk Fehérvárra.

Takács Milán és Polster Attila tagja az U18-as válogatott keretnek
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

- Már rutinosnak számít a kontinens korosztályos seregszemléin. Mikor mutatkozott be címeres mezben?

- Két éve, 2016 nyarán az U16-os csapat tagjaként vettem részt a szófiai Európa-bajnokságon. Emellett a korosztályos, 3x3-as Eb-n és világbajnokságon is szóhoz jutottam. Előbbi tavaly szeptemberben hazai pályán, a Hajdúság fővárosában, Debrecenben, utóbbi pedig két hónappal korábban, júliusban, Kínában került megrendezésre. Szeretem a 3x3-as verziót is, de a hagyományos, 5x5-ös kosárlabda prioritást élvez. A bulgáriai seregszemle volt az első, most lesz a második torna, amelyen részt veszek, az 5x5-ös válogatottban. Szeretnék minél több időt pályán tölteni, hasznos tagja lenni az együttesnek. Július 27-én indulunk a macedón fővárosba.

- Ezúttal mi az alapvető elvárás a címeres mezes gárdával szemben?

- Véleményem szerint megvalósítható az A-Divízióba való feljutás, de pontosan tudjuk, ehhez sokat kell dolgoznunk a nyáron. Három hét múlva kelünk útra. A keretszűkítésre rövidesen sor kerül, mindenképpen szeretnék az utazó csapat tagja lenni és tevékeny részt vállalni a kitűzött céljaink elérésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában