szakkommentátor

2018.07.06. 09:30

Simek Péter Horvátországot várja a csúcsra

Az egykori válogatott futballista, Simek Péter szakkommentátorként dolgozik a világbajnokság ideje alatt.

Horog László

Simek Péter az edzői szakmát és a televíziós szereplést is tanulja még

Forrás: vidi.hu

Főállásban edzősködik, fél éve irányítja a Mol Vidi FC U17-es együttesét. A kiemelt bajnokságban szereplő gárdát nehéz helyzetben vette át, nem sikerült benntartania a legmagasabb osztályban, az akadémiai vetélytársak között.

– Komoly lemaradásban voltunk a többiekkel szemben, nem tudtuk kivívni a bennmaradást. Bár az eredmények természetesen fontosak, a klub filozófiája az, hogy elsősorban képezzünk, minél jobb futballistákat neveljünk. Edzőként komoly lehetőség az, hogy a Vidiben dolgozhatok. Eddig Bencze Zsolt volt a segítőm, ő a folytatásban a klub U16-os csapatát irányítja, én pedig Győri Csabával, a csákváriak 17 éven aluli gárdájának trénerével dolgozom együtt. Várom az új szezont, a cél az, hogy minél több tehetséget neveljünk. Mint Szabó Bálintot, aki az utolsó bajnoki fordulóban Diósgyőrben bemutatkozott a Vidi felnőttegyüttesében.

Simek elmondta, nem csak az edzésekre készül szorgalmasan, a tévés szereplések előtt is beleássa magát a pályára lépő brigádok múltjába.

– Két éve, 2016 nyarán kértek fel először szakértőnek a közszolgálati sportcsatornánál, a Vidi a szerb Csukaricski Beograddal találkozott a nemzetközi porondon. Azóta rendszeres vendég vagyok a tévében. Ugyanúgy viszonyulok ehhez is, mint az edzős­ködéshez, tudom, hogy még sokat kell fejlődnöm, de úgy érzem, jól haladok. A vb nagy kihívás, naponta több órát készülök egy-egy adás előtt. Az itthoni NB I-es fordulók során sokkal könnyebb dolgom van, ugyanis a hazai mezőnyt ismerem, viszont Perut, Panamát, Japánt, Dél-Koreát nem látja mindennap az ember, sőt, gyakorlatilag egyáltalán nem. Mégis információkat kell szerezni róluk, a játékrendszerükről.

Simek Péter az edzői szakmát és a televíziós szereplést is tanulja még
Fotó: vidi.hu

Az egykori támadó elmondta, bár a csoportmeccsek során is akadtak kimondottan izgalmas találkozók, valójában az egyenes kieséses szakasszal indult a világbajnokság. Nem titkolja, hogy Horvátországnak szurkol.

– Nagyon tetszik a déli szomszéd játéka. Az első három meccsükön igen magabiztosak voltak, a nyolcaddöntőben, Dánia ellen nem játszottak annyira meggyőzően, de továbbléptek. Nagyon tetszett Japán játéka, nem csak Belgium ellen, a torna egészét tekintve is. Továbbá kellemes meglepetés Svédország, akik már a pótselejtező során, Olaszország legyőzésével bizonyították rátermettségüket. A vb-n is rendkívül stabilak, szervezettek, az angolokkal találkoznak a negyeddöntőben, a skandinávok merész terveket szövögethetnek. Ami meglepett, az Németország korai búcsúja. Toni Kroos játékát imádom, számomra nagy öröm, hogy kedvenc klubcsapatomban, a Realban futballozik. A németek az argentinokhoz hasonlóan csak kínlódtak, de ugyanez elmondható a spanyolokról és a portugálokról is. A spanyolok ugyanazt a játékot próbálták játszani, amivel nyolc éve nyertek, de ezúttal ez már nem ment, mert az ellenfelek azóta sokat fejlődtek, áttörhetetlen falat húztak a kapujuk elé. Azzal együtt tetszett, hogy a spanyolok és a németek sem adták fel az elvei­ket. Nálam Horvátország a favorit, szerintem a brazilokkal vívják a döntőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában