továbblépett

2018.07.12. 07:45

Mátó Sára a középdöntőben

A junior atlétikai világbajnokság második versenynapján már az ARAK válogatott sportolói is rajthoz álltak Finnországban.

Ferencz Balázs

Mátó Sára a junior világbajnokságon is remekel

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A 400 méteres gátfutás 46 fős mezőnyében először a legjobb 24 közé kellett kerülni az előfutamokból. A hat előfutam első három helyezettje automatikusan továbbjutott, és a legjobb hat időeredményt elérő atléta is a középdöntőbe kvalifikálta magát. Mátó Sára a legutolsó futamban rajtolhatott a kettes pályán. A jó startot követően a negyedik gátnál már egyértelműen vezetett, a futását és a mezőnyt is végig kontroll alatt tartotta a magyar bajnoknő. A célegyenesbe elsőként fordult, az utolsó gáttól a finisig már ki is engedhetett, hiszen nem érhette utol a papíron jobb eredménnyel rendelkező amerikai ellenfele. Imponáló versenyzéssel, magabiztos győzelemmel, 58,88 másodperces idővel hangolt Tölgyesi Előd versenyzője a középdöntőre.

Mátó Sára a junior világbajnokságon is remekel
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A 100 méteres síkfutás ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmese, Takács Boglárka ezúttal a világ legjobbjai ellen bizonyíthatott. Bogi az ifjúsági olimpiára készül, a vb-n ezúttal az idősebbek, a juniorok között nyargalt. Az ötödik futamban rajtolt, és 11,88-at ért el, ami a továbbjutáshoz ezúttal kevésnek bizonyult, a 30. helyen zárt. Varga Tamás atlétája októberben, Buenos Airesben már saját korosztályában mérheti fel, mire képes a nemzetközi mezőnyben.

Csütörtökön magyar idő szerint 9 óra 18 perckor Endrész Klaudia távolugrásban selejtez a skandináviai világbajnokságon, majd 17.50-kor Mátó Sára fut a 400 méter gát középdöntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában