Utcai pályán repesztett

2018.07.31. 21:42

Kovács Bálint élete első utcai versenyén dobogóra állt

A H-Moto Team 16 éves tehetsége élete első utcai versenyein mindkétszer a második helyen zárt Schleizben, az IDM Suzuki Cup 2018-as sorozatának legutóbbi állomásán.

Ferencz Balázs

Kovács Bálint az utcai pályákat is uralja

Fotó: H-Moto Team

Kovács Bálint a negyedik helyről rajtolva mindkétszer a második helyen végzett az IDM Suzuki Cup németországi állomásán, és az itt szerzett 40 pontjával továbbra is esélyes a sorozat összetett bajnoki címére. A székesfehérvári Kovács Bálint a gyorsasági motoros szakág egyik legnagyobb hazai ígérete, s mindezt bizonyítja, hogy teljesen mindegy számára, hogy ismerős vagy teljesen ismeretlen pályán versenyez, szállítja az eredményeket. A H-Moto Team 16 éves motorosa az IDM Suzuki Cup sorozatában teljes szezont fut. Schleizben ráadásul Kovács eddigi pályafutása első utcai versenyét is sikerrel teljesítette. A fiatal pilóta, ahogy ismerkedett a körülményekkel, úgy gyorsult folyamatosan, és az időmérőn már a negyedik legjobb volt. A futamokon aztán megfejelte korábbi formáját, hiszen mindkétszer második lett, s versenyben maradt a sorozat bajnoki címéért.

Kovács Bálint az utcai pályákat is uralja
Fotó: H-Moto Team

– Nem tagadom, ez a hétvége talán az év legnehezebb versenyét hozta számomra. Nagyon gyorsan kellett a pályát megtanulnom, és azzal a céllal vágtam neki a hétvégének, hogy a lehető legkevesebb pontot bukjam az összetett elsőségért folytatott küzdelemben a fő riválisommal szemben. Minden felmenetelkor sikerült gyorsulnom, és egyre jobban éreztem magam az utcai pályán. Már a második időmérőn éreztem, hogy odaérhetek akár a dobogó tetejére is, ám végül a maximumot kihozva magamból mindkétszer másodikként intettek le. Ez a negyven pont nagyon sokat ér, hiszen egyrészt esélyem maradt az összetett sikerre, másrészt a hátralévő versenyek helyszínein már mentem korábban, így ismerem a pályákat – mondta Kovács Bálint, aki legközelebb a Magyar Bajnokság hungaroringi fordulóján húzza a gázt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában