az argentinok felkészületlenek voltak

2018.07.01. 20:56

Hartyáni Gábor: Most kezdődött csak igazán a vb

A Videoton labdarúgócsapatának egykori trénere, Hartyáni Gábor úgy véli, a foci-vb csak most, szombaton kezdődött el igazán.

Horog László

Az edző szerint az argentinok felkészületlenek voltak

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Tíz aranylabda hazagurult, Ronaldo és Messi nemzeti együttesének búcsújával a világbajnokság két legnagyobb sztárja távozott Oroszországból. A torna igazán érdemi része a hétvégén kezdődött az egyenes kieséses szakasszal.

– Nem bánom, hogy a portugálok és az argentinok távoztak, mert kicsit untam, hogy Ronaldóról és Messiről szólt minden. Tudom, kellenek a világsztárok – ők kétségkívül azok –, de azért a futball elsősorban csapatjáték, ahol nem egy játékos dönt el mindent, hanem tizenegy. A 16 között már nincs matematika, mindenkinek a saját kezében a sorsa, nincs hibalehetőség.

Az edző szerint az argentinok felkészületlenek voltak
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Úgy láttam, az argentinok taktikai­lag nem készültek fel eléggé a franciákból, pedig mindenki tudja, Mbappé a világ leg­gyorsabb játékosa, mégsem tudták megállítani. Küzdöttek a dél-amerikaiak, de a gallok gyors ritmusváltásaival nem tudtak mit kezdeni. A portugálok viszont hiába játszottak jobban, mint Uruguay, az uruk megérdemelten mentek a nyolc közé. Két olyan csatárt, mint Suarez és Cavani a világ bármely válogatottja elfogadna – közölte Hartyáni Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában