Új név, új remények

2018.07.03. 19:21

Győzelemmel zárta az edzőtábort a MOL Vidi FC

Az ausztriai edzőtábor záró akkordjaként, közvetlenül a hazaindulás előtt a szerb FK Csukaricski alakulatával küzdött meg a MOL Vidi FC.

Ferencz Balázs

Új név, új remények. Az előrelépés, a komolyabb lehetőségek, és magasztosabb célok indokolták az egyik legfontosabb arculati elem, a csapat elnevezésének megváltoztatását – vélekedik a piros-kék klub. A legendás Videoton FC nevet elhagyó fehérváriak a szerb FK Csukaricski ellen léptek színre először MOL Vidi FC-ként. Miután egy hét múlva, jövő kedden a BL-selejtezőben már tétmeccsen kell bizonyítania a csapatnak a luxemburgi Dudelange ellen, már nem lehetett viccelődni, Marko Nikolicsnak a főpróbán kellett színre vinnie társulatát. Minden bizonnyal a Csukaricski ellen kezdő gárda száll szembe a luxemburgiakkal is, feltéve, ha addig nem csöppen be egy sztárigazolás a keretbe.

Az első percekben a Vidi irányított, majd negyedóra elteltével már a szerbek domináltak, s nem is teketóriáztak sokat, a 21. percben Mudrinszki talált Kovácsik kapujába, egy centerezésre érkezett remek ütemben, 0-1. Jól szervezte játékát a bekapott gól után a Vidi, de szűrt a szerb védelem.

A Csukaricski a szünetben sort cserélt, a háromszoros magyar bajnok pedig csak két helyen változtatott, Kovács István lépett be, míg Stefan Scsepovicsot a Debrecenből szerződtetett, s a felkészülési meccseken rendre betaláló Sós Bence helyettesítette. Jóval aktívabbak voltak a piros-kékek, s az 56. percben a jutalom sem maradt el: Huszti bal oldali beadását Marko Scsepovics nagy helyzetben inkább középre bólintotta, Sós Bence mellel levette és estében a kapuba lőtte a labdát, 1-1. A fehérváriak a vezetésért hajtottak, s nem sokkal később hatalmas ziccer maradt ki. Marko Scsepovics labdáját Sapics a gólvonalon blokkolta. Belics kapus bravúrok sorát mutatta be, Huszti és Stopira löketét is védte. A szerbek fellángolását aztán a 89. percben M. Scsepovics hűtötte le. Loic Nego egy csel után befelé húzott jobbról, majd legurította a lasztit Scsepovicsnak, aki ballal a kapu jobb oldalába helyezett. A MOL Vidi a 2016-17-es EL-selejtező párharc után újra 2-1-re verte a Csukaricskit. Most már jöhet a premier. A BL előszobájában.

MOL Vidi FC– FK Csukaricski 2-1 (0-1)

Feldbach, 100 néző. Vezette: Altun (osztrák)

MOL Vidi: Kovácsik – Nego, Vinícius, Fiola, Stopira – A. Hadzic – Nikolov (Kovács I., a szünetben), Pátkai (Varga J., 57.) – Huszti – S. Scsepovics (Sós B., a szünetben), M. Scsepovics. V.edző: Marko Nikolics.

Csukaricski: Sztevanovics – Docics, Sztevanovics, Mudrinszki, Drincsics, Bojics, Kopitovics, Owusu, Puskarics, Sztojanovics, Bogoszavac.

Gól: Sós B. (56.), M. Scsepovics (89.) ill. Mudrinszki (21.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában