Sokat kell javulniuk, ha több európai párharcot terveznek

2018.07.10. 19:56

Ennél csak jobb lehet a Vidi játéka

A 2018-19-es szezon első tétmérkőzésén a Bajnokok Ligája selejtezőjében indult útnak a MOL Vidi FC labdarúgó csapata. A fehérváriak reménykednek, sokáig menetelhetnek szerte Európában.

Ferencz Balázs

Danko Lazovics volt idén a Videoton legeredményesebb játékosa, 14 gólt szerzett

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A luxemburgi F91 Dudelange nem tartozik éppen a kontinens krémjébe, ugyanakkor az év elején újra megtanulhattuk, egy cseppet sem szabad lebecsülni a luxemburgi labdarúgást. Ráadásul a Vidi BL-selejtezőbeli ellenfele az utóbbi hat évben ötször ünnepelhetett bajnoki címet, s a fehérváriak tisztelték is ellenfelüket. De egyértelműen a győzelmet, a továbbjutást tűzte zászlajára Marko Nikolics vezetőedző. A piros-kékek több szempontból is debütáltak az idei BL-sorozat rajtján. Új néven léptek a nemzetközi porondra, a MOL Vidi FC – azonban a BL-ben csak Vidi FC néven szereplehet a csapat -, s új mezben feszítettek a pályán Pátkaiék. Nem csupán a fehér alapon vékony kék csíkok jelentettek újdonságot a Dudelange elleni derbin, hanem az örmény járékvezető személye, aki élete első BL-meccsét fújhatta.

A Vidi pedig majdnem az egál állásnak inthetett búcsút már a meccs elején. Kissé megilletődötten kezdtek a fehérváriak, nem találták a nyáron tíz labdarúgóval erősítő F91 ritmusát, s a 6. percben Couturier 20 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé, majd a 18. minutumban Stolz 17 méterről tekert kapura, a bal felső sarok elől nagy bravúrral tolta szögletre a labdát Kovácsik Ádám. A Vidi főként előreívelt, vagy üres területre bejátszott labdákkal operált, de a fehéváriak az első félidőben semmit sem mutattak. A szenegáli, gánai, francia és német légiósokkal, luxemburgi válogatottakkal teletűzdelt Dudelange irányított, de nem örülhetett. Mert a szünet előtt egy ritmusváltás után Lazovics pörgette mesterien a betörő Huszti Szabolcs elé a labdát, aki kisodródott helyzetből remekül lőtt a rövid felső sarokba, 0-1.

Fordulás után rákapcsoltak a hazaiak. Beszorult a Vidi, Kovácsiknak két alkalommal is közbe kellett avatkoznia, leginkább Sinani szabadrúgása volt életveszélyes, a magyar hálóőr bravúrral ütötte ki a labdát. Vészjósló volt a Dudelange fölénye, s a Vidi nem rendezte sorait, sőt, sok hibával játszott. Egy eladott labdából indult az az akció, melynek végén Mélisse 25 méterről lőtt, Kovácsik pedig bevédte a labdát, a kezéről a combjára, onnan a kapu jobb oldalába pattant, 1-1. Hiányzott az erő a fehérváriak játékából, így 20 perccel a vége előtt változtatott Marko Nikolics, Kovács helyett Boban Nikolovot küldte pályára.

Semmit nem változott az iram, a Vidi képtelen volt eljutni a hazaiak kapujáig, sőt, majdnem újabb gólt kapott, Stolz 16 méterről megeresztett lövése Hadzic lábán perdölt föl, Kovácsik óriási vetődéssel védett a jobb felső előtt. Nagyon kellett volna a gól, ezért Huszti helyett a felkészülési időszak legeredményesebb fehérvárija, Stefan Scsepovics érkezett. Az erő nem vész el, csak átalakul – mondja az alaptétel –, de a Vidi lendülete valahol mégis elakadt a Jos Nosbaum fűszálai tövében. Aztán a semmiből iramodott meg Marko Scsepovics a 88. percben szélről beadni igyekezett, a lecsúszó labda azonban a kapus érintésével a felső lécre pattant. Maradt a döntetlen, ami talán a Vidi számára hízelgő. Az azonban biztos, a jövő keddi visszavágón ennél sokkal több kell.

 

Jegyzőkönyv

F91 Dudelange–MOL Vidi FC 1-1 (0-1)

Dudelange, S. Jos Nosbaum, 1057 néző, V.: Z. Hovhannisyan (örmény)

Dudelange: Joubert – Mélisse, Prempeh, Schnell, Jordanov – Sinani, Kruska (Ibrahimovic, 90.), Cruz (Stumpf, a szünetben, Yéyé (74.)), Clément – Stolz, Turpel. Vezetőedző: Dino Toppmöller

MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Vinícius, Fiola, Stopira – A. Hadzic – Pátkai, Huszti (S. Scsepovics, 79.)- Kovács I. (Nikolov, 69.) – Lazovics, M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics

Gól: Mélisse (57.) illetve Huszti (42.)

Sárga lap: Vinícius (50.), M. Scsepovics (81.)

Vezető képünk a Vidi egy korábbi, júniusi meccsén készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában