székesfehérvári öttusa

2018.07.12. 21:58

Demeter bombaformában, felkészülten várja a hazai Európa-bajnokságot

Kedden a nők váltó versenyével megkezdődik az öttusa- Európa-bajnokság a koronázóvárosban. A magyar válogatottban öt fehérvári pentatlonista is helyet kapott.

Ferencz Balázs

Demeter Bence (balra) úgy érzi, kijavította hibáit, s újult erővel száll harcba az Európa-bajnokságon Fotó: UIPM

A július 17-től 23-ig tartó felnőtt öttusa-Európa-bajnokságon a női váltóban Gulyás Michelle (KSI) és a Volán Fehérvár reménysége, Kalincsák Eszter, a férfi váltóban a szintén volános Frőhlich Tamás és Szép Balázs (BHSE) indulhat. A nők egyéni versenyében a Volán Fehérvár kiválósága, Kovács Sarolta, az Alba Öttusa SE erőssége, Alekszejev Tamara, a KSI üdvöskéje, Földházi Zsófi a és Réti Kamilla (MAFC) versenyez.

A férfiaknál Marosi Ádám (BHSE), Bereczki Richárd (KSI), Regős Gergely (KSI), no és a Volán Fehérvár olimpikonja, Demeter Bence küzd a minél előkelőbb helyezésekért.

– Ezen a héten még keményebb edzéseket végeztünk a fizikai és a technikai számok terén is. Úgy érzem, minden a legnagyobb rendben halad, majdhogynem csúcsformában érzem magam – vélekedett Demeter Bence, aki a Los Angeles-i és a kecskeméti világkupán kiválóan szerepelt, aztán kissé visszaesett a teljesítménye.

– Jól mennek az edzések, fizikálisan nagyon egyben vagyok, de a technikai számokban van egy két apróság, melyek még javításra szorulnak. Az előttem álló egy hét pont elég lesz arra, hogy a vívásban és lövészetben is élesítsek, megtaláljam azt a bizonyos régi érzést, ami szép eredményekre vezethet. Az Eb-re minden rendben lesz. Székesfehérvár mindig élen járt a versenyrendezésben is. A hazai Európa-bajnokság néhány sportolónak teher, de Demeter Bencéből plusz erőket csalhat elő.

Demeter Bence (balra) úgy érzi, kijavította hibáit, s újult erővel száll harcba az Európa-bajnokságon
Fotó: UIPM

– Nekem mindenképpen plusz motivációt jelent majd itthon versenyezni. Örülök, hogy itt lesznek a barátaim, a családom, az edzőim, hogy azok a fehérváriak, akik szeretik az öttusát, kijönnek és szurkolnak nekem. Ez akár a vívópáston, vagy az utolsó métereken plusz erőt ad majd. Ebben biztos vagyok. Az eredményességet latolgatva mindenképp nagy esélyt kínál a magyar férfi versenyzők számára is, hogy Európa-bajnokság lévén, nem lehetnek itt a koreaiak.

– Valóban, az idén majdnem minden versenyt a dél-koreai öttusázók nyertek. Ettől függetlenül nem lesz gyenge a mezőny. Az öttusa főleg európai sportág, vagyis egy Eb majdnem olyan szintű, mint egy világbajnokság. Rettentő erős versenyzők érkeznek, s lesznek olyanok is, akik idén még nem is nagyon álltak rajthoz, s az Eb lesz idén az egyik fő versenyük. A franciák is komoly ellenfelek, ugyanakkor az utóbbi időben formán kívül teljesítő orosz, Alex Leszun is biztos összeszedi magát. Erős verseny lesz, de felkészült vagyok – jelentette ki a 28 éves, éremre pályázó öttusázó.

Az Európa-bajnokság váltóversenyein 10.30-kor az úszást, 12.45-kor a körvívást bonyolítják, 14.30-kor a bónusz vívást, 16.30-kor a lovaglást rendezik, a kombinált szám rajtja pedig 18 órakor lesz a nők és a férfiak megmérettetésén is. 19-én, csütörtökön és 20-án pénteken a női, illetve a férfi selejtezőben 8.30-kor, 11.30-kor és 14.30-kor vívnak a csoportok, 12.30-kor, 14.30-kor és 15.30-kor lesz az úszás, 16.45-kor, 17.45-kor és 18.45-kor pedig a kombinált számban viaskodnak. Szombaton a nők, vasárnap a férfiak döntőznek az alábbi rend szerint: 9.30 úszás, 11.15 vívás, 13.45 bónusz vívás, 16.00 lovaglás, 19.00 kombinált szám. Az Eb-t hétfőn a mix váltó zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában