Megkoronázták őket

2018.07.29. 21:45

Az Enthroners bajnoki címet szerzett Ausztriában

A várakozásnak megfelelően viszonylag simán győztek a Koronázók az Upper Styrian Rhinos elleni osztrák Divízió 4-es amerikaifutball-döntőben.

Nagy Péter

A fehér mezes székesfehérváriak magabiztosan nyerték az osztrák bajnokságot

Fotó: digitalsport.hu

Upper Styrian Rhinos– Fehérvár Enthroners 6–44

(0–7, 6–13, 0–17, 0–7)

Kalandos körülmények között érkezett meg a fehérvári alakulat a megyeszékhelytől több mint 300 kilométerre lévő stájerországi településre. Az indulás előtt nem érkezett meg időben a Pál Tibor Kornél legénységét szállító autóbusz, így szinte úgy estek be a Fejér megyei amerikaifutballisták a Mission Bowl helyszínére.

A hosszú utazástól elcsigázott lábak lassan pörögtek fel a finálé elején, ennek ellenére Nardai Ádám többször forintos passzal szolgálta ki társait. Tóth Nándort nem tudták feltartóztatni a Rhinos védői, így az Enthroners szélvészgyors játékosának két touchdown-jával megnyugtató előnyre tettek szert a Koronázók. A stájerországiak ugyan szépíteni tudtak, de a félidőben így is 6–20-as Fehérvár-vezetésnek örülhettek a csapatukat elkísérő magyar szurkolók.

A szünet után még jobban elkapták a fonalat Bakonyvári Patrikék, Zách György Field Goal-ját követően a döntő legjobbjának választott Tóth Nándor hagyott faképnél mindenkit Erős Márk átadásából. A bajnokság során szinte minden találkozón futóórával ért véget a koronázóvárosiak adott mérkőzése, ez a fináléban sem volt másképp: a ‚mercy rule’ életbe lépése után csak összejött egy interception, amit Fövényesi Marcell váltott pontra. A meccset Szakácsi Ákos második, csaknem 60 yardos futása foglalta keretbe, így a Fehérvár Enthroners teljesítette a vezetők által előzetesen támasztott elvárást, és első évében megnyerte az osztrák AFL Divízió 4-es pontvadászatot.

A fehér mezes székesfehérváriak magabiztosan nyerték az osztrák bajnokságot
Fotó: digitalsport.hu

Pál Tibor Kornél, a főedzői posztot az amerikai Jim Ward érkezése előtt utoljára betöltő szakember az összecsapással kapcsolatban az alábbiakat mondta: – Szinte a buszról estünk be a mérkőzésre, ami 20 perces késéssel indult. Kicsit nagyobb ellenállásra számítottam az ellenféltől, így a minél nagyobb különbségű győzelem megszerzésére törekedtünk. Jó hangulatú meccsen, szép számú közönség előtt hoztuk a kötelezőt. Voltak periódusai a meccsnek, amikor ők is haladni tudtak, de ezeket jól levédekeztük.

Volt ünneplés az aranyérem megszerzését követően?

– A pályánk területén zajló fesztiválra az éjszaka közepén értünk vissza, de ez se tántorította el a társaságot attól, hogy kiengedje a fáradt gőzt.

Összességében elégedett a látottakkal és csapata teljesítményével az osztrák pontvadászatban?

– A szezon előtt mondtam a srácoknak, hogy nekünk azt a bajnokságot kell megnyernünk, amelyikben indulunk. Az osztrák szövetség döntése az volt, hogy külföldi együttesként a legalacsonyabb osztályból induljunk, ebből a szempontból nem volt választásunk. A játékosoktól azt kértem, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot, azt hiszem, sikerült ezt véghez vinni.

Akkor irány a Divízió 3?

– Voltak olyan hangok a sógoroknál, hogy az erőviszonyoknak megfelelően ne a harmad-, hanem a másodosztályt kezdjük jövőre. Erre ígéretet ugyan nem kaptunk, de azt hiszem, ez az év bebizonyította, hogy az ausztriai csapatoknak és nekünk sem használnak az ilyen arányú mérkőzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában