Trampler Kinga, gólkirálynő

2018.07.30. 20:11

A Vidi amazonja az új idényben megcélozza az NB I-et és a válogatottságot is

Trampler Kinga a Mol Vidi FC felnőtt női és utánpótlás labdarúgócsapatában is húzóembernek bizonyult, számos fontos gólt szerzett a szezon során.

Káldor András

Trampler Kingát (piros) nehezen tudják tartani

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Móron kezdődött az egész, ott jártam fociedzésekre a nővéremmel. Amikor viszont Fehérvárra kerültem középiskolába, akkor alakult a női csapat a Videotonban. Ott részt vettem egy próbajátékon, tehát a csapat megalakulása óta tagja vagyok – mesélte a Söréden élő, 20. évében járó labdarúgó.

Fiúkkal is focizott korábban, vagy mindig a lányokkal rúgták a bőrt?

– A faluban a mai napig játszom fiúkkal, ez nagyon sokat segít nekem, főleg fizikailag látszik a különbség, és kifejezetten jót tesz.

Hány alkalommal játszik egy héten?

– Mindennap! Ugyan ez még nem teljesen profi szint, de a heti három edzést alapul véve már az.

29 találattal gólkirály lett a felnőttek között az NB II-ben, és ugyanennyit lőtt az U19-es csapatban is tavaly. Nem keresték még meg az úgynevezett nagycsapatoktól?

– Még nem. Ezért is bízom abban, hogy az előttünk álló szezon nagyon jó lesz, és a tavalyihoz hasonlóan gólképes leszek. Meglátjuk, mit hoz a jövő, eddig a csapatommal egy szinten álló klubok kerestek meg, de ennek a váltásnak nem láttam értelmét.

Trampler Kingát (piros) nehezen tudják tartani
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Tél óta új szakvezetővel, Gajdóczi Tiborral dolgozik, az ő irányítása alatt ért el tavasszal húsz gólt. Szabadabban játszhat elöl, ennek köszönhetően ilyen termelékeny?

– Nem hiszem, a játékom nem nagyon változott, szerintem az egész csapatra jó hatással volt az edzőváltás, bár nagyon szerettük a korábbi stábot. Mindenesetre kellett az új impulzus, mert mindenki elkényelmesedett.

Az előző idényben közel jártak ahhoz, hogy megnyerjék az NB II Nyugati csoportját, miért nem jött össze?

– Sokan azt mondják, hogy az utolsó meccsen ment el, amikor a ZTE ellen vesztettünk, de szerintem az ősszel játszott számos döntetlen lehet inkább az oka ennek.

Elkezdték az alapozást, milyen lesz erre az idényre a csapat?

– Most már tényleg bajnokságot kellene nyernünk, és a rájátszásban is jó eredményt kell elérnünk! Erősítettünk, vannak visszatérők, most minden körülmény adott ehhez.

A korosztályos válogatottakban már bemutatkozott, most már jöhet a „nagyválogatott”?

– Természetesen! Teszek is érte, bár úgy vélem, rettentően nehéz út vezet odáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában