vb

2018.07.09. 11:00

A csapatjáték diadala – Az egykori védő francia sikert vár

A Vidi egykori hátvédje, Borsányi István a franciákat tartja az oroszországi világbajnokság favoritjának.

Horog László

Borsányinak tetszik a vb

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Százszor szerepelt az élvonalban, összesen hat évet húzott le a legmagasabb osztályban a Videoton nyolcvanas évekbeli sikercsapatának tagja, Borsányi István. Szerinte a vb-n hiába vannak világsztárok, a szürke eminenciások által alkotott együttesek az igazán sikeresek.

– Egy világbajnokság mindig speciális, ugyanis a végeredmény nem feltétlenül mutatja az egyes csapatok játékerejét, képességeit. Ahhoz, hogy valaki megnyerje a serleget, hét mérkőzést kell sikerrel megvívnia, ami különleges felkészülést igényel. Az a gárda nyer, amelynek tagjai a legjobban bírják a sorozatterhelést, fizikálisan és fejben is a legerősebbek. Persze, sérülés és formahanyatlás is befolyásolhat, sokismeretlenes ez az egyenlet. A korábbi labdarúgó a brazilokat a csoportmeccsek után egyértelműen a döntőbe várta, ám a dél-amerikaiak nem bírtak a nyolc között a belgákkal.

Borsányinak tetszik a vb
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Bár Tite kapitány kiválóan összerakta együttesét, abban alighanem hibázott, hogy az alapcsapatát erőltette, Firminónak kezdőként kellett volna szerepelnie. A belgák szervezettek voltak, mint ahogy az angolok is azok. Utóbbiak egy világklasszissal rendelkeznek, Harry Kane személyében, a többiek szürke eminenciások. Mégis lehet, hogy döntőt játszanak, bizonyítják, hiába van a portugáloknál Ronaldo, az argentinoknál Messi, a braziloknál Neymar, tizenöt munkással messzebb lehet jutni. Én a franciákat várom a dobogó tetejére, a nejem pedig a horvátokat. A még versenyben levők közül Didier Deschamps csapatát tartom a legtöbbre, fi a talok és elképesztő sebességgel futballoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában