Két volt játékos az edzői stábban

2018.06.24. 17:19

Vanczák Vilmos és Polonkai Attila is bekerült Benczés szakmai gárdájába

Felcsút Az aktív labdarúgástól visszavonuló egykori válogatott futballisták mellett számos szakember felügyeli majd az élvonalbeli Puskás Akadémiánál zajló munkát.

Nagy Péter

Az orvosi vizsgálatok után elkezdődött a felkészülés érdemi része a felcsúti alakulatnál a Pintér Attila helyére kinevezett Benczés Miklós irányításával. A Diósgyőrből érkező szakvezető boldogulását rutinos brigád segíti majd. A kapusok felkészítéséért továbbra is Vezér Ádám, a játékosok megfelelő kondíciójáért pedig az NB II-es Csákvártól „nyugdíjba vonuló” Polonkai Attila felel. A sporttudományi területet dr. Csáki István vezeti, a Pintér által mellőzött Vanczák Vilmosra pályafutása befejeztével a védők sorsát bízták. Horváth Péter Benczés másodedzőjeként dirigál, ez a duó már korábban is dolgozott együtt a Váli-völgyben. A volt miskolci Vincze Richárd az ellenfelek feltérképezésében és a gyakorlásokon nyújt segítő kezet. Az orvosi stábot dr. Kovács László, dr. Schandl Károly, Feszthammer Réka, Kiss István és Hajnal Imre alkotják.

A 79-szeres válogatott védő, Vanczák Vilmos az ősszel még csapatkapitányként irányította társait, most a kispadról fogja Fotó: PFLA

A Puskás hét végi programjában szombaton újabb edzés szerepelt, vasárnap a játékosok szabadnapot kaptak.

Mint ismert, az elmúlt bajnokságot a Videoton csapatában elkezdő, de az idényt már az akadémiánál befejező Ezekiel Henty végleg a PAFC-hoz került. A nigériai támadóval kétéves szerződést kötött a klub, majd egy évre kölcsön­adta Eszékre, az Európa-ligában érdekelt NK Osijek együttesének. A Vidivel bajnoki címet szerző Szolnoki Roland is örömmel konstatálta, hogy a felcsútiaknál folytathatja.

– Nagyon örülök, hogy hazatérek. Itt nevelkedtem az akadémián, nekik köszönhetek mindent, azt is, hogy a Videotonhoz igazolhattam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában