Komolyak az edző elvárásai

2018.06.26. 09:00

Tímár Krisztián, az egykori védő az angoloknak szurkol a világbajnokságon

Megkezdte az edzéseket a Vidi NB III-as csapatával, közben természetesen figyeli a vb-t Tímár Krisztián.

Horog László

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári utánpótlásban tevékenykedő szakember tavaly nyáron került a piros-kékekhez a gyulai akadémiáról. Az NB III-as gárdát bízták rá, a tavalyi szezonban a középmezőnyben zártak.

– Egy évvel korábban a csapat elvileg kiesett, mégsem sorolták vissza a gárdát az megyei I-be, mert a Körmend nem vállalta a harmadosztályt, így indulhattunk az NB III-ban. Júniusban a középmezőnyben zártunk, ami nem rossz teljesítmény. Hétfőn délelőtt kezdtük az edzéseket, a bajnokság augusztus első hétvégéjén kezdődik. A cél az, hogy játékosokat neveljünk a Videoton első csapatába, illetve a magyar élvonalba.

Tímár természetesen követi a világbajnokságot. Különösen szurkol egykori, izlandi csapattársának, Kari Arnassonnak, akivel a Plymouth Argyle gárdájában két szezon húztak le közösen.

– Kari belső védő, ő volt a társam az angol másodosztályban. Nem fiatal, 36 éves, fizikálisan jó állapotban van, remekül fejel, olvassa a játékot. A két évvel ezelőtti Eb-n játszott ellenünk, utána beszéltünk is telefonon. Tartjuk a kapcsolatot, de mostanában keveset csevegünk, a vb után felhívom, meséljen a tapasztalatairól.

A Vidi trénere öt évet töltött Angliában, jól ismeri s szigetországi labdarúgást. Ebből logikusan következik, hogy az angoloknak szurkol.

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon tetszik, hogy mertek újat húzni, a tradicionális, négyvédős játék helyett átálltak a három hátvédes megoldásra, kombinatív futballt játszanak, de az igazán komoly megmérettetés majd az utolsó csoportmeccsen következik a belgák ellen. A csoportból biztosan jutottak tovább, a belgák ellen lehet lemérni, hol is tartanak valójában. Először Tunéziát verték 2-1-re, aztán Panamát 6-1-re. Tunézia közepes, Panama gyenge együttes. A belgák viszont nagyon erősek. Mivel mindkét gárda továbbment, lehet, taktikáznak, figyelik, milyen ágra kerülhetnek adott eredmény esetén. Tehát nem biztos, hogy kedvenceim mindenáron nyerni akarnak. Vannak angol barátaim, szurkolók, tőlük hallom, nagyok az elvárások, a két győzelem után mindenki bizakodó, várja a hasonló folytatást.

A tréner számára kellemes meglepetés jelent a horvátok látványos játéka, a déli szomszédok nagyon szervezettek, a sztárok alázatosak, nem egyénieskednek. Az angolok mellett leginkább Modricék produkciójáról beszél elragadtatással, valamint a portugálokat is nagyra – valamint a végső sikerre is esélyesnek – tartja. Különösen Cristiano Ronaldót favorizálja, a Real csatárának futballját rendkívüli módon kedveli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában