kosárlabda

2018.06.15. 21:44

Nem elégedetlen – Dzunic szerint reális eredmény született

Idén bronzérem jutott a tavalyi bajnok Alba kosárcsapatának az élvonalban, a tréner újabb két évre írt alá.

Horog László

A bedobó Trevis Simpson (elöl, kék) harcossága a Körmend ellen is dicsérhető volt

Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

A Körmend ellen két meccsen szerezték meg a bronzot. Látszott, szeretnék minél gyorsabban letudni a párharcot.

– Igen, ugyanis nehéz szezonon vagyunk túl. Amúgy a harmadik helyért nem könnyű játszani és felpörögni, mivel két szomorú együttes találkozik. A körmendiek szerintem kevésbé voltak csalódottak, ők egy egyértelműen jobb csapattól kaptak ki az elődöntőben, a Szolnok 3-0-s összesítéssel verte őket. Abban nem vagyok biztos, hogy a Falco erősebb nálunk, mégis ők a finalisták, mert a mindent eldöntő ötödik meccsen jobbak voltak.

Címvédőként kezdték a szezont a kupában és a bajnokságban, végül nem sikerült ismételni egyik színtéren sem.

– A kupában a negyeddöntőben legyőztük a körmendieket, az elődöntőben alulmaradtunk a későbbi győztes Szolnokkal szemben. A harmadik helyért vívott találkozón sokáig vezettünk, végül kikaptunk a paksiaktól, akik jobban akarták a győzelmet. Mi a döntőre készültünk, a játékosokat nem igazán motiválta a harmadik hely. A most véget ért bajnokságban viszont nagyon is fontos volt a bronzérem, hiszen a negyedik helyezett már nem léphet ki a nemzetközi porondra. Mi ősszel is szeretnénk ott lenni a kupaküzdelmekben. Két éve az első csoportkörön jutottunk túl a FIBA Europe Cupban, tavaly a másodikat is túléltük, végül a 16 között búcsúztunk a Utena ellen. A kupaszereplésünket kimondottan jónak értékelem, ahogy összességében az egész szezonunkat is.

A bedobó Trevis Simpson (elöl, kék) harcossága a Körmend ellen is dicsérhető volt
Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Pedig drámaian kezdtek, vereségek sorozatával.

– Kulcsjátékosaink sérültek meg: nem számíthattunk Lóránt Péterre, Trevis Simpsonra és Chris Hortonra sem. Ők visszatértek, az eredményeink is javultak, akadtak a szezonban kimondottan jó időszakaink. A gyenge kezdés miatt nagy hátrányba kerültünk a bajnokságban, de fokozatosan jöttünk fel. Bár a döntőbe igyekeztünk, úgy gondolom, hogy nem volt rossz szezon, a harmadik hellyel nem lehetünk elégedetlenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában