Foci

2018.06.29. 21:33

Gólgazdag mérkőzéssel nyitott az AFC Csákvár

A magyar–szlovén határ túlsó oldalán fekvő kisvárosban lejátszotta első felkészülési mérkőzését az NB II-es labdarúgó-bajnokság rajtjára készülő Aqvital FC Csákvár együttese. Szijjártó István több próbajátékosnak is bizalmat szavazott.

Krebsz András

Az egykori kispesti Bobál Gergely ismét eredményes volt

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

NK Nafta Lendava–Aqvital FC Csákvár 3-2 (1-2)

Lendva, Sportni Park, 200 néző.

Csákvár: Hermány – Erdős G., Csonka, Kiprich D., Baranyai – Mészáros D., Farkas A. – Sejben, Sándor Gy., Molnár Cs. – Bobál G. A II. félidőben pályára léptek: Markek, Falusi, Daróczi, Nándori B., Papp M., Megyesi, Oroszi, Dulló, Dencinger. Vezetőedző:

Szijjártó István.

Gólszerző: Ploj, Vas, Roginics, ill. Bobál G., Molnár Cs.

Az egykoron szebb napokat is megélt, 1903-ban alapított muravidéki klub játékosai jelenleg a Druga Ligában, azaz a szlovén másodosztályban kergetik a labdát, Franc Fridl tanítványai tavaly mindössze két ponttal csúsztak le az osztályozót jelentő második helyről. Sándor Györgyék ezzel szemben sokáig a kiesés elkerüléséért küzdöttek a magyar második vonalban, az Aqvital FC végül a Merkantil Bank Liga NB II tizenegyedik helyén végzett. Sérülés miatt kihagyta a szlovéniai mérkőzést Tar Zsolt és Tamás Nándor, valamint a műtét után lábadozó Galambos Ádám és Nagy Zsolt is.

A felkészülést kedden megkezdő sárga-kékek a találkozó első félidejében kimondottan tetszetős futballal rukkoltak elő, a vendégek negyedóra leforgása alatt három óriási helyzetet dolgoztak ki. Az elpuskázott lehetőségek természetesen megbosszulták magukat, a házigazda az első valamirevaló támadását gólra váltotta Ploj révén, 1-0. Hermányék még a szünet előtt válaszoltak, Bobál Gergely majd Molnár Csaba is betalált a szlovének hálójába, 1-2.

Az egykori kispesti Bobál Gergely ismét eredményes volt
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A folytatásban pályára léptek a fiatalok is: a 17 esztendős Nándori Botondék ugyan mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak, de két elkerülhető találattal mégis fordítani tudott az NK Nefta. A próbajátékosok közül Erdős Gábor (Pécs), Farkas Aurél (Szolnoki Máv), Falusy Bálint (Honvéd II.), Daróczi Zoltán, Nándori Botond, Megyeri Tamás, Oroszi Dániel (mind Puskás Akadémia), valamint Dencinger Norbert (MTK II) kapott esélyt a bizonyításra a szakmai stáb előtt. A házigazdák végül Vas és Roginics találatával otthon tartották mindhárom pontot, 3-2.

A csákváriak legközelebb hétfőn 18 órakor lépnek ismét pályára, a Szijjártó-csapat a hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes izraeli Beitar Jeruzsálem együttesével mérkőzik meg zárt kapuk mögött a telki edzőközpontban. Molnár Csabáék ezt követően Auszt­riába utaznak, ahol a nagy múltú Bohemians Praha alakulata fogadja őket, majd július 11-én az Iváncsa látogat a Vértes lábához. A felkészülési mérkőzések sorát egy eszéki túra és egy Ajka elleni összecsapás zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában