Sorra döntögették a rekordokat az utánpótlás ob-n

2018.06.11. 18:41

Fergetegesen szárnyaltak az ARAK ifjú atlétái Miskolcon

Hét arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek az ARAK Utánpótlás Akadémia atlétái a hétvégi junior és utánpótlás országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Ahogy arról már beszámoltunk, Szabó Dániel teljesítette az augusztusi, berlini felnőtt Eb szintjét a férfiak 100 méteres sprintszámában. Az ország jelenlegi leggyorsabb futója, Varga Tamás tanítványa 10,34 másodperces idejénél 2006-ban nyargalt jobbat magyar versenyző. A 18. életévében járó, s egyébként többpróbázónak készülő Mátó Sára mindkét nap gátfutásban gyűjtött egy-egy aranyat. Az első napi 100 gátas egyéni csúcsa után 400 gáton elképesztő, 57,86 másodperces időt ért el a hétpróba felnőtt bajnoka.

Mátó Sára ezzel az eredménnyel 29 éves csúcsot adott át a múltnak, s nem csupán teljesítette a junior vb kiküldetési szintjét, hanem döntős reményekkel utazhat júliusban Finnországba. Az érmek szempontjából az ARAK legeredményesebb atlétájának bizonyult Zsiga Mónika, aki három medált is begyűjtött. Az U23 korosztály 400 gátas mezőnyét 61,34-es eredménnyel utasította maga mögé. 400 méteres síkfutásban az egyéni csúcsát századmásodpercre beállítva, 57,43-mal lett második.

Mátó Sára két számban az élen végzett Fotó: atletika.hu

A 4x400 méteres ARAK-os stafétában, Jahola Dórával, Enesei Ritával és Ragó Nikolettel is ezüstérmes lett. A junior férfiak 400 gát versenyében Csókás Nikolasz nagy egyéni csúcsot elérve, 54,21-gyel nyert bajnoki címet. A juniorok 100 méteres síkfutását Pisch Milán nyerte igen szoros versenyben. A 10,78-as idejével azonos idővel ért a második helyezett is célba, ezredek döntöttek Varga Tamás atlétája javára. Pisch a 200 méteren ezüstérmet szerzett. Az ARAK hetedik aranyérmét a juniorok hármasugrásában önmagát is felülmúló Szépe Flóra hozta haza. 11,74 méteres egyéni csúcsa több mint egy méterrel jobb korábbi legjobbjánál.

Marton Nóra a junior kalapácsvetésben állhatott a dobogó második fokára. A női 800 m befutója után Darabos Aliz nyakába bronz érem került, 2 századdal maradt le az ezüstről. Ugyanitt Budai Boglárka negyedik, Punk Adrienn hatodikként zárt. 1500 méteren Punk Adrienn ötödik lett. Jahola Péter a negyedik lett 400 gáton, az ötödik helyen zárt Csókás Nikolasz 400 méteres síkfutásban, Csetényi Eszter 100 gáton és 400 gáton is, valamint Szépe Flóra magasugrásban. Darabos Aliz 400 méteren, Tóth Gergő hármasugrásban lett hatodik. Enesei Rita 200 méteren és 400 méteren is hetedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában