Ötödször házigazdák

2018.06.20. 09:35

Fehérvárra látogat a honi atlétika krémje

Péntektől vasárnapig a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ ad otthont a 123. atlétikai magyar bajnokságnak.

Horog László

Szabó Dániel (sárga) ismét a leggyorsabb lenne százon

Fotó: ARAK

A színvonalra biztosan nem lesz panasz, a részt vevő 60 egyesület 286 férfi és 269 női sportolót indít. Az erősebbik nem viadalai során 13, a hölgyeknél 16 váltó jelezte részvételi szándékát. A legnépszerűbb versenyszám ezúttal is a 800 méteres síkfutás, amelyre összesen 51 nevezés érkezett.

– A bajnokságon – amelynek megtekintése ezúttal is ingyenes – a teljes magyar atlétika képviselteti magát, ami nem is meglepő, ugyanis a fehérvári megmérettetés után következnek a jelentősebb nemzetközi erőpróbák: a junior Európa-bajnokság és világbajnokság és a felnőtt Eb – mondta Tölgyesi Előd versenyigazgató a sajtótájékoztatón.

Östör Annamária, egészségügyi- és sporttanácsnok megjegyezte, Székesfehérvár igazi sportos város a verseny- és tömegsport tekintetében. Hozzátette, a koronázóvárosi atléták folyamatosan bizonyítanak, reméli, ezúttal is kiváló eredményekkel jelentkeznek.

A Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja, az egykori kiváló középtávfutó, Knipl István közölte, a Bregyó mindig is méltó helyszíne volt a bajnokságnak; ahol szívesen állnak rajthoz az ország más szegletéből érkezők is.

Szabó Dániel (sárga) ismét a leggyorsabb lenne százon
Fotó: ARAK

Hirt Károly, az ARAK elnöke jelezte, az utóbbi fél évtizedben komoly tapasztalatokra tettek szert a viadalok rendezésében.

Az ARAK atlétái közül többen rendelkeznek felnőtt bajnoki címmel, ezúttal is az arany megszerzése a célja Siskó Zsófiának, aki női rúdugrásban készül diadalra.

– Mindenképpen szeretném megvédeni a bajnoki címet, lehetőleg egyéni csúccsal, hiszen minden sportoló erre törekszik – adta meg az alaphangot a hétvégi versenyre Siskó.

A leggyorsabb honi atléta, Szabó Dániel 100 méteren egyéni csúcsot repesztett nemrégiben, amivel kijutott az idei Európa-bajnokságra.

– Múlt héten saját magamat is megleptem a 10.34-es Európa-bajnoki szinttel. Meg akarom védeni a bajnoki címet, ami mindig nehezebb, mint megszerezni, de törekedni fogok rá – összegzett Szabó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában