pentathlon

2018.06.14. 10:00

Egy aranyat és egy ezüstöt hoztak az öttusázók

Kiválóan kezdtek a magyar fiatalok a lengyelországi U19-es négytusa Európa-bajnokságon. A lányok aranyat, a fiúk ezüstöt nyertek.

Ferencz Balázs

Dallos (b) és Turbucz Fotó: MÖSZ

Az öttusázók utánpótlás szövetségi kapitánya, a Volán Fehérvár edzője, Szloboda József jóslata már részben az első napon beigazolódott: a szakember úgy fogalmazott, hogy egyéniben, csapatban és váltóban is érmet akarnak nyerni. Az ifjúsági Eb nyitányán a váltók viaskodtak. A hölgyeknél a BHSE pentatlonistája, Dallos Lilla és az Alba Öttusa SE kiválósága, Turbucz Anna képviselték a magyar színeket, bár nem a legjobban kezdték a napot.

Dallos Lilla (b) és Turbucz Anna
Fotó: MÖSZ

A medencéből az összetett hetedik helyén szálltak ki az úszás végén, azonban 25–17-es győzelem-vereség mutatóval nyerték az öttusa talán legfontosabb számát, a vívást. A kombinált számban is remekeltek, s aranyérem volt a jutalmuk. A fiúknál Bőhm Csaba (Kőbánya SC) és a Volán Fehérvár fiatalja, Katona Bálint sem szomorkodhattak Drzonków-ban. A vívást a lengyelekkel holtversenyben az első helyen zárták. Az úszásban másodikok voltak, a kombit így az első helyről kezdték, de a zárószámban visszaestek picit, s a lengyel staféta mögött a második pozícióban értek célba, de az ezüst is szépen csillog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában