Disztl László is többet várt egykori mesterétől

2018.06.20. 21:34

Csalódást okozott George Leekens

A Videoton FC legendás hátvédje szerint sem sikerült maradandót alkotnia hazánkban a labdarúgó-válogatott éléről menesztett Georges Leekensnek.

Nagy Péter

A Videoton ikonja szerint fontos a szakmai stáb megválasztása, amikor idegen országban vállal munkát egy edző

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Ahogyan arra már napok óta számítani lehetett, a Magyar Labdarúgó-szövetség kedden megköszönte az eddigi munkát Georges Leekensnek. A 69 esztendős belga szakembert a szintén külföldi Marco Rossi váltotta a válogatott élén. A Budapest Honvéd gárdáját tavaly bajnoki címig vezető olasz tréner jelenleg kettős feladatot lát el: az Európa Ligában érdekelt Dunaszerdahely edzéseit is ő irányítja, amíg nem találják meg az utódját a Csallóközben.

A Videoton ikonja szerint fontos a szakmai stáb megválasztása, amikor idegen országban vállal munkát egy edző
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Nagy csalódásként éltem meg Leekens magyarországi munkásságát, akitől sokkal többet vártam én is. Jól ismerem, régen együtt dolgoztam vele a Bruges-nél, és csak pozitív tapasztalataim voltak vele kapcsolatban. Nagyon optimistán álltam az érkezéséhez, de nem sikerült megvalósítania az elképzeléseit, illetve nem is nagyon látszott, hogy mit akart játszatni a válogatottal. Azt vártam, hogy majd átad valamennyit az ő szellemiségéből, összerántja a csapatot, sajnos azonban nem ez történt. Látszott, hogy mennyire idegenül mozog ebben a közegben, ezért is lett volna fontos, hogy olyanokkal vegye körül magát, akikben megbízik. Ebben mindenképpen hibázott, hiszen az edzői gárdában is hiányzott az összefogás, az együttműködés. Szerintem van annyi jó játékosunk, hogy egy ütőképes együttest összerakjunk. Hogy Rossi kinevezése jó döntés volt-e, azt majd az eredményektől függ – mondta Disztl László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában