PAFC

2018.06.09. 10:00

Benczés Miklós újra a fedélzeten

Három év után visszatért az élvonalbeli Puskás Akadémia labdarúgócsapatának kispadjára Benczés Miklós.

Káldor András

Egészen 2018 nyaráig Benczés Miklós számított a felcsúti egylet történetének legsikeresebb trénerének. 2012-ben, az első szezonjában mindjárt az élvonalba vezette, a következő két évben pedig az első osztályban tartotta a csapatot, majd 2015 nyarán távozott. A 48 éves szakembert Pintér Attila távozása után keresték meg újból, az ajánlatot elfogadva kettő plusz egyéves szerződést írt alá a klubbal.

Annak idején, amikor elvált a csapattól nem zárta ki, hogy egyszer visszatér. Beváltotta az ígéretét. Szinte semmit nem változott, talán egy kicsit deresebb lett a haja.

– Nem így van: a klub is változott, és én is. Látom, hogy az akadémia mennyit fejlődött az eltelt három évben. Ha én is így tettem, akkor ez a kapcsolat csak sikereket hozhat.

Lehet tudni, hogy mikor keresték meg a PAFC vezetői?

– Gyakorlatilag azonnal Pintér Attila távozása után.

Sokat gondolkodott?

– Nyilván a családommal és az addigi klubom vezetésével átbeszéltem a kérdést, de gyorsan meghoztam a döntést.

Benczés Miklós visszatért egykori sikerei helyszínére
Fotó: PFLA

Mégiscsak szűkebb pátriáját hagyta ott újra. Az ön részéről benne volt ez a levegőben?

– Voltak korábban más egyesületektől is megkeresések, akkor azokat az ajánlatokat nem fogadtam el, most viszont igen. Egyrészt, mert a Puskás Akadémia vezetősége tudja, hogy miért engem hívott – hiszen ismertek –, és én is tudom, hova jövök. Ez mindkét fél számára hízelgő, nekem pedig azért, mert visszahívtak.

Kettő plusz egy évet írt alá. Milyen tervekkel érkezett Felcsútra? Mióta elment több változáson is átesett a csapat. Közben megjárták az NB II-t, majd a klub fennállása legsikeresebb évét zárta.

– Mióta távoztam, eléggé hektikus volt a csapat szereplése, ezzel együtt folyamatosan változott a klub felépítése, és struktúrája is. Ennek leszek most én is a részese. Szeretném, ha az akadémia, és a felnőtt csapat között megalapozhatnék egy szakmai hidat. Az egyesület felől amúgy elvárás az eredményes szereplés.

Milyen feltételeket fogalmazott meg a vezetőség?

– Ez volt a legeredményesebb éve az egyletnek, ugyanakkor eddig Benczés Miklóssal volt a legeredményesebb a Puskás Akadémia. Számomra kihívást jelent, hogy ezt a pozíciót vissza tudjam venni.

Mikor kezdődik a munka?

– Június 18-án lesz az első edzés, bár a munka már megkezdődött, főleg azért, mert a stábot, és keretet is ki kell alakítani. Vannak szakmai elképzeléseim, ezeket mihamarabb el is indítanám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában