kézilabda

2018.06.17. 20:28

A francia élvonal az iránya Mayer Szabinának

A következő szezont a Nantes Loire Atlantique HB együttesénél kezdi meg Mayer Szabina, az Alba Fehérvár KC idény végén távozó kézilabdázója.

Horog László

Mayer Szabina (balra) távozott, Májer Krisztina maradt

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A korábbi válogatott beálló hosszú éveket töltött Fehérváron, a szezon zárása előtt azonban közös megegyezéssel szerződést bontott az Albával. Mayer Szabina a héten aláírt a francia alakulathoz.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnom a gallokkal. Az az igazság, hogy a hazai élvonalból egyetlen klub sem keresett, mindössze a második vonalból volt ajánlatom. Mivel a decemberi, németországi vb-n még szerepeltem a nemzeti együttesben, nem szerettem volna az NB I/B-be igazolni. Nemrég múltam 30 éves, úgy gondolom, még sok jó évem lehet a pályán. A Nantes a legutóbb negyedik helyen végzett hazája bajnokságában, így az EHF Kupában szerepelhet az ősszel. A cél a következő idényben a bajnoki cím megszerzése.

Mayer Szabina (balra) távozott, Májer Krisztina maradt
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Nantes-ban komoly célok vannak, női és férfi vonalon egyaránt. A fiúk nemrég Kölnben, a Final Fourban szerepeltek, tehát a világ egyik legjobb csapatáról beszélünk. A női gárda is erős, sőt, egyre erősebb, a 2017/18-as idényben a cseh válogatott korábbi szövetségi kapitánya dirigálta, a nyártól pedig a Rosztov Don eddigi szakvezetője felügyeli a munkát. Frédéric Bougeant helyére pedig a győriektől távozó Ambros Martín kerül. A franciáknál július 16-án, tehát egy hónap múlva kezdődik a felkészülés. A bajnokságban a Brest, a Metz, az Issy Paris és a Nantes pályázik a dobogóra. Én már alig várom, hogy elkezdődjön a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában