Tikkanen is a Volánban

2018.05.09. 18:03

Újabb rutinos védőt szerződtetett a Fehérvár AV19

Az EBEL-ben szintén rivális Medvescak Zagreb csapatkapitánya, Harri Tikkanen követte Termo Koskirantát a fehérváriakhoz.

Ferencz Balázs

EBEL liga, sezona 2017/2018. Medveščak Zagreb - Fehervar AV 19. Harri TIKKANEN (55)

A 36 éves Harri Tikkanen érkezésével újabb tapasztalt hokis erősíti a Fehérvár AV19 együttesét. A hátvéd főként a finn első osztályban terelgette a pakkot, a Saipa, a HPK, Lukko és a TPS csapatainál szerepelt. Összesen 985 mérkőzésen lépett jégre a Liigában, ahol 257 pontot szorgoskodott össze. A horvát Medvescak Zagreb alakulatánál egy szezont töltött, a „C” betűt is viselő, vagyis csapatkapitányként is ténykedő Tikkanen 56 EBEL-mérkőzésen 22 pontot gyűjtött.

– Nehéz volt Székesfehérváron játszani, úgy éreztem, hogy ahol ilyen támogatást kap a csapat a hazai mérkőzéseken, annak a csapatnak a része szeretnék lenni – fogalmazott Tikkanen a váltás okairól. – Szeretnék bejutni a rájátszásba, mindent meg fogok tenni azért, hogy ezt elérjük! Úgy érzem, előnyben és hátrányban is hasznára lehetek a csapatnak, és mivel jól korcsolyázó játékosnak tartom magam, a támadásból és a védekezésből is ki tudom venni a részem.

EBEL liga, sezona 2017/2018. Medveščak Zagreb – Fehervar AV 19. Harri TIKKANEN (55)

A jelenleg is Székesfehérváron tartózkodó Hannu Järvenpää a 2004/05-ös szezonban edzője volt a SaiPa együttesében Tikkanennek.

– Egy mindig pozitív és mosolygós játékos, aki igazi vezéregyéniség – vélekedett a kék-fehérek trénere. – A nehéz helyzetekben is biztosan tartja a korongot, valamint nagyon gyorsan vezeti a játékszert. Közel 1000 mérkőzést játszott le a finn első osztályban, így óriási erősítés lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában