Jégkorong

2018.05.08. 15:29

Tero Koskiranta az AV19 új igazolása

Újabb játékossal bővült a Fehérvár AV19 jégkorong csapatának kerete.

Ferencz Balázs

Forrás: Pixabay

A 33 éves finn támadó, Tero Koskiranta a Mevescak Zagreb együtteséből igazolt a kék-fehérekhez. Koskiranta 2005-ben kezdte felnőtt pályafutását a finn másodosztályban. A következő évtől már a finn első osztályban szerepelt, és a 2014/15-ös szezonig a Blues, SaiPa és a TPS csapatait erősítette, valamint kölcsönben a svéd legfelsőbb ligában is megmérettette magát. A csatár a finn Liigában 565 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken 274 pontot szerzett. Az előző idényben érkezett az EBEL-be a Medvescak Zagrebhez, ahol összesen 54 meccsen játszott, és 43 pontig (14 gól, 29 assziszt) jutott.

- Jobb formában szeretnék játszani, mint a tavalyi szezonban és a célom az, hogy a lehető legtovább meneteljünk a bajnokságban. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon – fogalmazott a csatár.

- Biztosan tudja majd, hogy hogyan kell megnyerni az egy az egy elleni párharcokat. Nagyon jó a buliknál, mindig lehet rá számítani öt az öt ellen, de akár emberelőnyben vagy emberhátrányban is – vélekedett róla a vezetőedző, Hannu Järvenpää.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában