Mindent köszön, de távozott

2018.05.11. 11:30

Szaller Márk érmekért szeretne harcolni a következő idényben

Miközben légiós fronton formálódik a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának EBEL-kerete, a kék-fehérek válogatott védője elköszönt nevelőegyesületétől. Szaller Márk Újpesten folytatja.

Ferencz Balázs

Szaller Márk (szemben) 2018-ban már a felnőtt válogatottban is debütált

Fotó: Molnár Artúr / FMH-archív

Szaller Márk Székesfehérváron húzott először korcsolyát, majd végigjárva a korosztályos csapatokat az utánpótlás-válogatottakban is helyet kapott. A védő az elmúlt három szezonban a Fehérvári Titánok MOL-, majd Erste Ligás csapatát, s közben a Fehérvár AV19 EBEL-együttesét is erősítette. A 22 éves hátvéd idén bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban is, két meccsen szerepelt Jarmo Tolvanen együttesében, de a világbajnokságon nem jutott szóhoz. Szaller Márk töretlenül fejlődött Fehérváron, de a jövőben az Újpest sikereiért harcol.

– Nem volt szükséges elköszönnöm. Azonban éreztem, hogy szükségem van egy levegőváltásra. Itt nevelkedtem több, mint 16 éve. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak, hiszen itt lettem profi jégkorongozó. Ugyanakkor adódott egy lehetőség a váltásra – mesélte Szaller Márk. – Annak ellenére, hogy egy sérülés miatt jóval kapcsolódtam be a munkába, mégsem panaszkodhatom, nem volt rossz szezonom. A válogatott kerettagságnak köszönhetően volt több megkeresésem is, s úgy éreztem, élnem kell az Újpest ajánlatával. Baráti viszonyban váltunk el a Fehérvár AV19-cel. Ocskay Gáborral is beszélgettem, holott már nem volt a közvetlen főnököm, de nagyon sokat köszönhetek neki is.

A három EBEL-szezon alatt 64 meccsen 3 asszisztot jegyző Szaller Márk úgy köszönt el a koronázó várostól, hogy szívesen visszatérne még. Azonban a több játéklehetőség reményében életében először klubot váltott.

Szaller Márk (szemben) 2018-ban már a felnőtt válogatottban is debütált
Fotós: Molnár Artúr / FMH-archív

– Muszáj volt mérlegelni. Nincs Magyarországon olyan játékos, aki ne cserélne el több Erste Ligás mérkőzést egyetlen EBEL-meccsért, mert óriási élmény. Főleg Fehérváron, vagy egy bécsi, linzi közegben játszani elképesztő érzés. Az éremnek azonban két oldala van. Még nem vagyok azon a szinten, hogy abszolút stabil, kirobbanthatatlan játékos legyek az első hat hátvád között az EBEL-csapatban. Akkor tudtam játéklehetőséghez jutni, amikor valaki sérült volt. Egy fiatal játékosnak nem jelent előrelépést, ha nem játszik. A Titánok együttesében komoly játékperceket kaptam, azonban teljesen más egy olyan csapatban játszani, amelyik bajnokesélyesként száll harcba, mintsem egy, a tabella hátsó régiójában tanyázó, fiatalokkal apelláló gárdában vezérszerepet vállalni. Mindkettőnek megvan a szépsége. De én világéletemben bajnok voltam a korosztályos csapataimmal Fehérváron, a világbajnokságokon is sikerült aranyérmeket szerezni. Most már egy ideje hiányoznak az érmek. A Titánokkal egyszer negyeddöntőig jutottunk, az utóbbi két szezonban pedig a rájátszás második körében megakadt a gárda. Most egy igazán hosszú szezont akarok futni, ahol akár az idény legutolsó meccsét is mi, vagyis az Újpest vívhatjuk.

Szilassy Zoltán csapatában több korábbi fehérvári társsal játszhat majd együtt Szaller, például Benk Andrással, Varga Arnolddal, Sikorcin Ladiszlavval, sőt, Kocsis Ferenc is a lilákhoz szerződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában