rock and roll

2018.05.13. 10:30

Pécsett szerezte meg pályafutása legelső aranyérmét a Palkovits Panka–Mits Mátyás páros

Összesen öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet, valamint egy negyedik helyezést hoztak haza a Főnix táncosai a május 6-ai pécsi rock and roll megmérettetésről.

Majer Tamás

Mits Mátyás és Palkovits Panka a dobogó legtetején Fotó: Tar Ádám

Vasárnap Pécs városa felé vette az irányt a fehérvári Főnix Rock and Roll SE. Az első félév utolsó Nyugat-magyarországi Akrobatikus Rock and Roll Táncverseny IV. Jysk Kupáján vettek részt. A Főnix csapata hat formációt és két párost nevezett a viadalra.

Children nagyformációban a ranglistavezető Fireballs a dobogó legfelső fokára állhatott! A matrózos lányok a közelmúltban az országos versenyen is megmutatták magukat, ott ezüstérmet szereztek. Kimondható tehát, a székesfehérvári tehetségek a Dunántúl elsőszámú, az ország második legjobb children nagyformációja.

Junior nagyformációban is főnixesek diadalmaskodtak: mindenkit maga mögé utasítottak a Moonlight táncosai. Mivel az esemény egyszersmind pontszerző verseny is volt, az első helynek köszönhetően a lányok átvették a területi ranglista vezetését. Sőt, a csapat elnyerte a közönségdíjat.

Mits Mátyás és Palkovits Panka a dobogó legtetején Fotó: Tar Ádám

Pályafutásuk során először aranyéremnek örvendezhetett Mits Mátyás és Palkovits Panka. Ők a children páros kategóriában nyertek. Az eddigi sok bronz- és ezüstérem után megérdemelten lettek ők a pécsi verseny legkisebb bajnokai.

Serdülő párosban negyedik lett a Schneider Ákos–Balogh Kata páros.

Kisformációban két első helyet is begyűjtött a Főnix! Children kisformációban a Sugar and Spice, a juniorok között a Popcorn győzött.

A sportegyesület felnőtt táncosai szombat este még Felcsúton, a Pancho Aréna közönsége előtt léptek fel, a Videoton–Ferencváros NB I-es bajnoki félidejében. A nézőtéri ováció másnap egy ezüst- és egy bronzéremhez segítette őket. Felnőtt kisformációban a Metal Wing második, a legmagasabb kategóriában, felnőtt nemzeti kisformációban a Full Steam a harmadik helyen végzett.

A fehérvári versenyzőkre még két országos megmérettetés vár ebben a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában