Kétarcú csapatok összecsapásai

2018.05.04. 15:10

Megye I: Baracsra látogat az új listavezető

A 22. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, a hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

A kék mezes móriak felszabadult játékkal győztek Fotó: Pesti/FMH

2018. május 5., 17.00 óra

Ikarus-Maroshegy (2.)–Ercsi Kinizsi (5.) – ősszel 3–0

Gelencsér Tibor, az Ikarus-Maroshegy edzője: – Nagyon nehéz szériában vagyunk. Ami feltétlenül pozitívum lehet számunkra, hogy az utolsó öt forduló eredményétől függetlenül csapatunk az elmúlt tíz év legjobb helyezését éri el, mivel ötödiknél rosszabbak már nem lehetünk. Erre büszkék vagyunk, de az utóbbi fordulókban mutatott játékra már kevésbé. Sajnos a jó idő beköszöntével kijöttek az erőnléti problémáink, rossz fizikális állapotban vannak a játékosaink, és ezek egyre több durva egyéni hibát eredményeznek, az ellenfelek pedig könyörtelenül kihasználják a megingásainkat. Túlságosan nagy változást ezen a téren nem látok szombatra sem. Azt várom a játékosoktól, hogy tegyék oda a szívüket, elsősorban az önbecsülésükért futballozzanak, mutassák meg, hogy nem pukkadt ki véglegesen a lufi, és még mindig harcban tudunk lenni a dobogós helyekért. Bízom benne, hogy az utóbbiakhoz képest teljesen más arcát fogja mutatni a csapat, és sikerül győzni a jó formában lévő Ercsi ellen.

Sárbogárd (8.)–Sárosd (7.) – ősszel 5–1

Viktor Ferenc, a Sárbogárd vezetőedzője: – Nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére, hiszen már hat mérkőzés óta veretlenek vagyunk! Ennek értékét növeli az, hogy rengeteg a sérültünk – legutóbb Gál Dániel bokaszalagja szakadt el – így tovább sokasodnak a gondjaink. Ami azonban örömmel tölt el, hogy folyamatosan épülnek be a csapatba a fiatalok, így Sükösd Gergő mellett a hétvégén debütáló, 16 éves Molnár Márk góllal mutatkozott be. Látszik a játékunkon a hónapok óta tartó gyakorolt munka eredménye. A Sárosd ellen hatpontos meccset fogunk játszani, tisztában vagyok azzal, hogy jó erőkből állnak, de nekünk az a lényeg, hogy játékban tovább csiszolódjunk. A csapat mentalitása folyamatosan javul, most is egymásért kell küzdenünk, mert a meghatározó játékosok sérülései miatt a túlélés lehet a célunk jelen pillanatban.

2018.május 6., vasárnap, 17.00 óra

Enying (14.)–Martonvásár (6.) – ősszel 1–3

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője: – Nyilván a Martonvásár egy sokkal erősebb csapat, ebben az esetben pedig az elsődleges célunk a tisztes helytállás lehet. Inkább azokra a mérkőzésekre kell koncentrálnunk, ahol esélyünk van a pontszerzésre. Sajnos a vasárnapi találkozó nem tartozik ezek közé, de megpróbálunk mindent megtenni, hogy egy jó játékkal szolgáljuk ki a közönségünket.

Lajoskomárom (9.)–Mór (3.) – ősszel 0-2

Miskovicz Bálint, a Lajoskomárom vezetőedzője: – Egyre jobban összeérik a csapat, a szimpatikus vesztes szerepét azonban szeretnénk elfelejteni. Egygólos vereségeket szenvedünk, a csapat odateszi magát, a védekezésünkkel nincs probléma, de elől a hiányoznak a gólok. Az mindent elmond rólunk, hogy hét meccsen kilenc gólt rúgtunk, és csak hetet kaptunk. A helyzeteink megvannak, jobb koncentrálás kellene, akkor mindenképpen eredményesebbek lennénk. A Mór ellen nagyon nehéz mérkőzést várok, hiszen ellenfelünk számára felcsillant a remény, hogy akár még meg is nyerhetik a bajnokságot, így minden bizonnyal még nagyobb elánnak küzdenek majd. Annyit ígérhetek, hogy mi sem adjuk könnyen a bőrünket, mindent meg fogunk tenni. Az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, egy döntetlennel is elégedett lennék, az, pedig csak a hab lenne a tortán, ha itthon tartanánk a három pontot.

Tordas (11.)–Polgárdi (10.) – ősszel 1–2

Korolovszky Gábor, a Tordas vezetőedzője: – Különösebben nem foglalkoztat a tabella állása, inkább azt szeretném látni a csapattól, hogy hétről-hétre adja ki magából a maximumot, legfőképp mentálisan. Akarjanak nyerni, és fogadják meg azt, amit kérek tőlük. Egy ízben markáns arcát mutatta a csapat, mert az Ikarustól például pontot raboltunk, a Mórt megvertük otthonában, de voltak olyan meccseink, amelyeket jobb lenne elfelejteni, mondjuk amikor két találkozón kilenc gólt kaptunk (Martonvásár 1–4, Ercsi 0–5 – a szerk.). Tavalyhoz képest nagy változás, hogy elhiszi a társaság, mindenkit meg lehet verni, így a Polgárdi ellen sem lehet más a célunk.

Bicske (4.)–Mezőfalva (12.) – ősszel 1–1

Vukmir Dragan, a Bicske vezetőedzője: – A Martonvásár ellen jól játszottunk, türelmesek voltunk. Tisztában vagyok azzal, hogy kisebb nyomást jelent hazai pályán, hazai szurkolók előtt teljesíteni, de megérdemelten nyertünk, mert ellenfelünk helyzet nélkül, büntetőből vette be a kapunkat. Minden mérkőzésen – így a vasárnap is – határozott védekezést várok, ez a legfontosabb, mert ebből lehet építkezni előre. Igazán nem foglalkozom azzal, hogy ki, hol áll a tabellán, nekem minden ellenfél egyformán erős, de nekik kell a mi játékunkhoz igazodni. Mindenképpen a három pont begyűjtését várom, minél több góllal.

Baracs (13.)–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (1.) – ősszel 1–5

Gyalus Zoltán, a Baracs vezetőedzője: – Óriási pofont kaptunk Sárosdon, aminek többféle oka is van. Az biztos, hogy ha egy csapat nem tesz meg mindent akaratban és erőben is azért, hogy ebben az osztályban szerepelhessen, akkor komoly vereségekbe beleszaladhat. Reméljük, hogy ezt a hétvégére kiheverjük, és képesek leszünk változtatni. Semmilyen körülmények között nem egyszerű a Gárdony ellen játszani, amennyiben megvan bennünk az igazi sportemberi akarat, akkor ezen a mérkőzésen, egy jó csapattal szemben megmutathatjuk, hogy mi sem vagyunk rosszak. Egy olyan hétvége után, amelyet mögöttünk hagytunk ez igazán nemes feladat lenne. Most be lehetne bizonyítani, hogy ennek az osztálynak méltó tagjai vagyunk, és ez csak egy botlás volt, amelyen hatalmas lelkierővel túl tudunk lépni. A lehetőségeink behatároltak, leginkább a fejekben próbálhatunk meg változtatni, ez remélhetőleg sikerülni fog. Aki felveszi magára a baracsi mezt, annak bizonyítani kell! Ugyan nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de nem akarunk feltartott kézzel kimenni a pályára.

A 15. fordulóból elhalasztott mezőföldi rangadón nem bírtak egymással a csapatok. Főként a második félidőben láthattak a nézők egy változatos és jó iramú a mérkőzést, ahol igazságosnak mondható döntetlen született.

Lajoskomárom–Sárbogárd 0–0

Lajoskomárom, 200 néző

Vezette: Jónás Péter

Lajoskomárom: Boldog – Falvai, Vida, Fodor (Borbás), Vései, Nyitrai, Gergő (Szabó Z.), Czéhmeiszter, Hushegyi, Kövecses (Nyári), Kókány. Vezetőedző: Miskovicz Bálint

Sárbogárd: Farkas Z. – Bánfalvi, Hegedűs, Tóth Zs., Bezerédi (Sükösd), Gráczer, Laták, Márki (Molnár M.), Krajcsovics (Nagy Á.), Luczek (Gulyás-Kovács), Kindl.

Vezetőedző: Viktor Ferenc

Jók: Boldog, Hushegyi, Czéhmeiszter, ill. Farkas Z, Kindl, Laták

Tudósított: Mosberger Mátyás.

BEVÁLLALÓS, MINT JÁTÉKOSKÉNT

A korábbi egyszeres szerb válogatott labdarúgó, a több mint háromszáz NB I-es meccsen pályára lépő Dragan Vukmir váltotta a Bicskei TC kispadján Móri Tamást egy hete.

Hol dolgozott korábban?

– Az MTK és a III. ker. TVE csapatainál tevékenykedtem, de velük továbbra is kapcsolatban maradok.

Miként került szóba a bicskei lehetőség?

– Sokat nem tudok erről mondani. Kaptam egy telefonhívást a bicskei vezetőktől, akik szerettek volna velem beszélni a pozícióról, majd hamar meg is egyeztünk.

Néhány napja vette át a csapatot, milyen benyomásokat szerzett eddig?

– Kétség kívül jó csapat került a kezembe. Nagy problémát nem érzékeltem, az viszont igaz, hogy fel kell rázni őket. Nagy tervei vannak a klubnak, a hátralevő öt meccsen olyan eredményeket kell produkálnunk, hogy azok megfeleljenek az elvárásoknak. Játékosként is bevállalós voltam, edzőként is az vagyok. Azt szeretném, ha a csapat is átvenné az általam képviselt filozófiát.

Alkalmas lehet a gárda az NB III-ra?

– A játékosanyag összetétele alapján feltétlenül. Nem szabad azonban azt sem elfelejteni, ami a megye egyben elég, az nem valószínű, hogy magasabb osztályban is megfelelő. Ahhoz többet kell edzeni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában