Az elődöntő második összecsapása következik

2018.05.31. 08:14

Itthon javíthat az Alba Fehérvár

A Falco 1–0-s előnnyel várhatja az Alba Fehérvár elleni folytatást csütörtökön 18 órától az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásában.

Horog László

Perl Zoltán (balra) és Lóránt Péter (kék) harcol a labdáért az elődöntő első mérkőzésén

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Egy éve a fináléban harcolt az Alba és a Falco, ezúttal egy körrel korábban, már az elődöntőben összefutottak a felek, ebből következően egyikük nem lehet ott a másfél hét múlva rajtoló aranycsatában. A szombathelyiek kiegyensúlyozottan teljesítettek a szezonban, a Szolnok mögött második helyen zárták a középszakaszt, így pályaelőnyről kezdhették a Fehérvár elleni párharcot. A vasiak a zalaegerszegieket küzdötték le 3–1-es összesítéssel, míg a koronázóvárosiak három meccsen takarították el az útból a pécsieket a négy közé jutásért.

A bajnokság alap- és középszakaszában az Alba és a Falco is ötvenszázalékos mérleget produkált. A második fordulóban a szombathelyiek nagyon simán nyertek 94–66-ra, a megyeszékhelyen a hazaiak visszavágtak, remek meccsen győztek a kék-fehérek 89–85-re. A középszakaszban vívott Gáz utcai derbi még küzdelmesebbre sikeredett: ekkor egy ponttal, 71–70-re győztek Dzunic Branislav fiai, pedig a sárga-feketében pompázó látogatók szinte végig vezettek. Legutoljára a felsőház második helyének megszerzéséért csapott össze a két gárda, ezen a találkozón 82–72-re nyertek a hazai környezetben kosárlabdázó határszéliek.

Perl Zoltán (balra) és Lóránt Péter (kék) harcol a labdáért az elődöntő első mérkőzésén
Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Hétfőn, az elődöntő első felvonásán mindkét alakulat győzelemre készült, az albások úgy gondolták, az első, idegenbeli derbit – amúgy meglepetés gyanánt – könnyebb lesz majd megnyerni, mint a többit a párharcban. Bár nem kezdtek jól Keller Ákosék – az első félidőben 13 pontos hátrányba kerültek – a harmadik negyedben mégis átvették az irányítást, kétszer léptek el jelentős különbséggel, előbb 9, majd 10 egységgel. Mohammed és Simpson volt a vendégek két motorja, főleg utóbbi volt eredményes kiszorított helyzetből is. A lendület azonban nem tartott ki a meccs végéig, a hazaiak visszajöttek, sőt, a vezetést is átvették. Egylabdás meccs lett belőle végül, amit a vasi pontkirály, Darrin Govens döntött el egy bravúros duplával. Az első felvonást tehát 90– 88-ra nyerte a Falco KC, folytatás csütörtökön az Alba Regia Sportcsarnokban.

– A hétfői meccsen a védekezésünk különösen az első félidőben nem volt megfelelő, komoly előnyt adtunk az ellenfélnek – jegyezte meg a székesfehérvári szakmai stáb tagja, Peresztegi Nagy Ákos, aki az elődöntő összecsapásai során elemzi az ellenfelet. – A hátrányt a harmadik negyedben sikerült ledolgoznunk, mi több, átvettük a vezetést, majd egyre nagyobb különbséggel elléptünk. Végül egylabdás meccs lett belőle, amit nem sikerült megnyernünk, pedig volt esélyünk a sikerre. Most rajtunk a nyomás, kötelező egyenlítenünk, csak a győzelem elfogadható. Ennek szellemében készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában