drukkolt a korábbi társaknak

2018.05.21. 08:30

Herr Orsolya a televízión követte a Győri ETO KC sikerét

A Győri ETO KC női kézilabdacsapata negyedszer szerezte meg a legrangosabb klubtrófeát, a BL-serleget. Az első két diadalban még aktív szerepet játszott Herr Orsolya, aki 2015 nyara óta az Alba FKC együttesét erősíti.

Horog László

Herr Orsolya kapus boldogsága érthető, kezében a BL-serleg

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Két hete, az Audi Arénában bonyolított bajnokin kiváló produkcióval jelentkezett, főleg az első félidőben remekelt, például előbb megfogta Görbicz Anita büntetőjét, majd a szélsőként bevetett klasszis ismétlését is.

- Jó érzés pályára lépni Győrben, akár az ellenfél kapujában is. A karrierem jelentős részét ott töltöttem, összesen tizennégy évet. Mindössze hatot másutt, egyet Siófokon, kettőt Vácon, valamint az utolsó három szezonban az Alba kapujában szerepelek. A győri meccsen a remek első félidő után elfáradtunk, a nagyszünet után a hazaiak már csak ziccereket dobtak, döntően sikerrel. A meccs utolsó nyolc percét már a kispadról szemléltem, Flávia Gabina érkezett a helyemre. A Győr rosszul kezdett ellenünk, a második játékrészben megrázták magukat. A gólarány fontos számukra az aranyéremért folytatott versenyfutásban, érthetően szerettek volna minél nagyobb különbséggel nyerni.

Herr Orsolya kapus boldogsága érthető, kezében a BL-serleg
Fotós: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Herr három éve hagyta el a kisalföldieket, azóta az ETO szinte teljesen kicserélődött. Mindössze Görbicz, Eduarda Amorim és Bódi Bernadett maradt azok közül, akikkel Bajnokok Ligáját nyert.

- Bódi az első, Larvik elleni sikernél még nem volt ott, Görbicz és Amorim viszont igen. A klub első BL-sikere során, 2013-ban a finálé még oda-visszavágós rendszerben zajlott, a hazai összecsapás Veszprémben. Aztán jött a Final Four, az első sikernek még aktív részese voltam.

Herr természetesen nagyon szurkolt korábbi társainak a múlt hétvégi, hatalmas küzdelemben, a Vardar Skopje ellen megnyert döntő során.

- Örültem, hogy ismét megszerezték a trófeát. Fehérváron, tévén követtem az eseményeket. Már a CSM Bucuresti elleni elődöntőn látszott, nagyon elszántak a lányok, a vasárnapi fináléban is jól játszottak. Ahogy nézem a csapatot, megelevenednek a régi emlékek, a közös győzelmek. Mivel kétszer én is átéltem a BL megnyerését, pontosan tudom, mekkora boldogságot jelent ez. Nemcsak a döntő, hanem az odáig vezető út is lepereg, ugyanis októberben kezdődnek és májusban zárulnak a küzdelmek, az aranycsatáig el is kell jutni. A nagy siker után természetesen gratuláltam a lányoknak, üzengettünk egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában