Egy gól és más semmi

2018.05.12. 19:06

Harmadszor győzött a Puskás az Újpest ellen az idei bajnokságban

Márkvárt Dávid góljával mindhárom pontot elvitték a felcsútiak a Megyeri útról az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 30. fordulójában.

Nagy Péter

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Mindkét mester jó kevergette kártyáit a mérkőzést megelőzően – már ami az összeállításokat illeti. Nagy Dániel bokasérülése miatt ugyan kényszerű döntés elé állította Nebojsza Vignjevicset, ellenben a népszerű műsorvezető és sportriporter, Gundel-Takács Gábor fiának, Bencének szavazott bizalmat a hazaiak kapujában a szerb mester. Kálnoki-Kis Dávid, Vincent Onovo és a 16 gólos Novothny Soma azonban csak a kispadon foglalhatott helyett a lila-fehéreknél, az egykoron Felcsúton pallérozódó Tischler Patrik azonban ott volt a pályán a kezdő sípszótól. A túloldalon is elég erősre sikerült a cserepad, tudniillik Radó András, Balogh Balázs, Ezekiel Henty és Hegedűs János is eme ülőalkalmatosság kényelmét élvezhette. A IV. kerületiektől érkező Jonathan Heris mellett viszont a mostanság mellőzött Stipe Bacselics-Grgics is ott lehetett a játéktéren a legelejétől.

Fotós: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Az túlzás lenne mondani, hogy a május 23-i Magyar Kupa döntőre készülő felek egymásnak rontottak volna, az első lövésre négy percet kellett várni, amikor Ulysse Diallo a tizenhatos bal sarkáról tesztelte a fővárosi hálóőrt. A 20. percig szinte semmi említésre méltó nem történt, ekkor Burekovics beadását hárította Hegedüs Lajos. A két csapat eddig 4-es gólátlagot produkáló mérkőzésein hozzászokhattak a szurkolók az izgalmakhoz, de mivel ezen a találkozón erről szó sem volt, ezért a hazai tábor inkább rázendített a „Vár ránk a finálé” című nótára. A meccs lanyha iramához Branko Pauljevics közeli perdítése rántott vissza, majd a kilépő Szakály Pétert állította meg szabálytalanul a házigazdák csapatkapitánya, Litauszki Róbert. A megítélt szabadrúgásból az összecsapás addigi legszebb jelenete játszódott le: Josip Knezevics jó 25 méterről tekerte a labdát a bal felső sarok irányába, amit az újpesti kapuvédő látványos vetődéssel kaparintott meg.

 

A második játékrészre megérkezett Novothny, a másik oldalon pedig Henty is – talán mindkét szakvezető érezte, hogy kupafinalistához illő támadójátékkal kell előrukkolnia csapatának. Ennek már az 53. minutumban meg volt a látszata, amikor Hegedüsnek kellett nagyot védenie Szűcs Kristóf közeli lövésénél. Molnár szólója után a vendégeknek szerezhetett volna vezetést, de a büntetőterületen belülre érve jobb lábbal, gyatrán találta el a játékszert. Aztán szinte a semmiből jött egy gól a 64. minutumban: Henty remekül vette észre a rosszul helyezkedő újpesti védelem mögé belépő Márkvárt Dávidot, aki egy átvétel után higgadtan helyezett a jobb alsóba, 0-1. A bronzérem megszerzésére hajtó budapestieknek vált sietősebbé ezután, a rengeteg pontatlan beadást követően Litauszki lábában maradt az egyenlítés. Az eredményjelző meghibásodása miatt a hátralevő időt csak találgató drukkereket nem kényeztették el az együttesek a végjátékban sem, talán csak Onovo messzi löketénél hördült fel a közönség. Az eredmény az ötperces ráadásban sem változott, így a Puskás Akadémia idén harmadszor is legyőzte az Újpestet.

Fotós: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Jegyzőkönyv

Újpest FC – Puskás Akadémia 0-1 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2040 néző, Vezette: Karakó (Horváth R., Márkus)

Újpest: Gundel-Takács – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovics – Szűcs K. (Cseke, 84.), A. Diallo – Pauljevics, Nwobodo, Zsótér (Onovo, 54.) – Tischler (Novothny, 46.). Vezetőedző: Nebojsza Vignjevics.

Puskás: Hegedüs L. – Poór, Spandler, Heris, Trajkovszki – Bacselics-Grgics, Márkvárt (Szécsi, 89.) – Molnár G., Knezevics (Henty, 46.), Szakály P. – U. Diallo (Balogh B., 52.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Márkvárt Dávid (64.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában