Az egyesületben nem csak táncolni tanulnak meg

2018.05.07. 10:53

Fehérvári táncosok szerepelnek az Európa bajnokságon

Május 13.-án rendezik meg Zágrábban a tánc Európa bajnokságot. A versenyre kijutott a székesfehérvári Free Spirit tánciskola Passion Gang nevű csapata is.

Sándor Tamara

Passion Gang a dobogó második fokán Fotó: Free Spirit táncegyesület

A Free Spirit hip-hop táncegyesület 2016 szeptemberében alakult meg Tóth Barbara vezetésével. Azóta rengeteg tánc iránt érdeklődőt vonzott magához, egészen a kisgyerekektől a felnőttekig. Kis időn belül saját stúdiójának kapuját is megnyithatta az egyesület. 2018 januárjában 3 tanárral bővült a tánciskola, így az újonnan érkezőknek is van lehetőségük a kezdetektől elsajátítani a tánclépéseket. Illetve a Girly órákon nőiesebb koreókat is tanulhatnak azok, akik szeretnének kicsit kiszakadni a monoton hétköznapokból és igazán nőnek érezni magukat. Az órák tudásszint szerint vannak felosztva, amik hétfőtől csütörtökig minden nap mennek, így mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. Ezekről a Facebook oldalon több információ is megtalálható.

Passion Gang a dobogó második fokán
Fotó: Free Spirit táncegyesület

Akik komolyabban is szeretnének foglalkozni a tánccal, lehetőségük van egy fellépőcsoportba járni, illetve az egyesület rendelkezik egy versenycsapattal és még egyéniben induló versenyzők is nagy sikereket érnek el különböző versenyeken. A táncosok az Alba Fehérvár kosármeccseken és számos más rendezvényen is megmutathatják tudásukat.

Rengeteg olyan ember van, aki nem ismeri önmagát igazán, vagy nem tudja elfogadni azt, aki valójában és ezek következtében saját magának állít fel korlátokat, amik miatt nem tud teljesen kibontakozni. Az egyesületben nem csak táncolni tanul meg az, aki odajár. A táncosok bontogatják szárnyaikat, egyre több új dolgot mernek kipróbálni és önbizalmat szereznek mindezt az egyesületvezető motiválása miatt.

A Free Spirit logója, és mottója: Légy önmagad Fotó: Free Spirit táncegyesület

A versenycsapatban a legtöbben másfél éve táncolunk, versenyszerűen pedig idén márciusban kezdtünk el, ami azt jelenti nem volt még sok versenyünk. Mégis mindegyiket nagy sikerrel zártuk, hiszen mindent beleadva, alázattal és összetartóan csináltuk végig őket. Április 15.-én a versenycsapat, neve szerint Passion Gang Soroksáron a Ritmuscsapatok versenyen 2.helyezést ért el. Ezzel kvalifikálhatták magukat Zágrábba az Európa bajnokságra, ami májusban kerül megrendezésre. Viszont addig sem fog senki unatkozni, egyik esemény követi a másikat. Az egyesület Győrben is megmutatta tudását a Fusion Dance Contest keretein belül április 21.-én.

Sándor Tamara

Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium

11.A

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában