Újra dobogóra állt a volános

2018.05.06. 19:15

Demeter Bence bronzérmet szerzett a kecskeméti öttusa világkupán

A férfiak vasárnapi döntőjében öt magyar viaskodott, közöttük a Volán Fehérvár két versenyzője, Demeter Bence és Demeter Gergely.

Ferencz Balázs

Demeter Bence (középen) brillírozott a selejtezőben

Fotó: UIPM

Az idősebbik Demeter-fiút a bizonyítási vágy is fűthette, hiszen a Los Angeles-i világkupán ezüstérmet szerzett – az volt az idei első megmérettetés, melyen elindult -, azonban az országos bajnokságon nagyon nem ment a versenyzés, meg kellett elégednie a hetedik hellyel, s egy csapatban elért bronzzal. Bence a 200 méteres úszást a 20. helyen abszolválta, vívásban azonban a 20/15-ös győzelem/vereség-mutatója a 12. legjobb volt, így két szám után előrelépett. Ahogy teltek az órák, úgy lett egyre magabiztosabb a fehérvári öttusázó, s az akadályok között parádézott. Hibátlan pályát lovagolt, ráadásul gyorsan, csak a francia Simon Casse volt nála sebesebb. A kombinált számot így az ötödik pozícióból kezdhette. Demeter Bence koncentráltan kombizott, a futással sem volt gondja a télen csípőműtéten átesett versenyzőnek, s a koreai Jun Wuungtae (1437 pont), valamint a fehérorosz Ilja Palazkov (1426 pont) mögött a harmadik helyen ért célba (1423 pont) úgy, hogy hatalmasat kellett hajráznia a francia Jean Baptiste Muorcia-val. Testvére, Demeter Gergely a 26. volt a medencében, a vívást a 10. helyen zárta, lovaglásban azonban két akadályt is levert, így a 11. helyen rajtolt a kombinált számban. Geri végül a 20. helyen zárt (1377). Regős Gergely a 11., Horváth Norbert a 32., Szép Balázs a 36. pozícióban zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában