Korongok a kék égbolt alatt

2018.04.17. 11:30

Lezajlott a Fehérvár Ultimate frizbi bajnokság

Igazi különlegességet láthattak azok, akik szombaton kilátogattak a Takarodó útra.

Elekes Gergő

Gyönyörű napsütéses idő fogadta április 14-én, szombaton a Fehérvár Ultimate frizbi Bajnokság résztvevőit és szurkolóit. A versenyt immár második alkalommal szervezte meg a Fehérvár Lionz együttese.

Fotós: Elekes Gergő / Feol.hu

Az eseményre hat felnőtt és három U17-es csapat érkezett Budapestről, Szegedről, és Székesfehérvárról. A gárdák felnőtt light-, és junior light koed kategóriákban (azaz a csapat tagjai mindkét nem képviselőiből kerültek ki), kispályás bajnokság keretén belül küzdöttek meg egymással.

A mérkőzések szombaton 10 órakor indultak Székesfehérváron a First Fielden megközelítőleg 70 fő közreműködésével.

Fotós: Elekes Gergő / Feol.hu

A laikus ultimate frizbi-néző

Őszintén be kell vallanom, pár hónappal ezelőttig fogalmam sem volt arról, hogy Fejér megyében a frizbizés egy létező sportág. Aztán megismertem a Fehérvár Lionz csapatát, Szücs Melinda és Misi Anett vezetőket, és kiderült, hogy nem is egy akármilyen sportról van szó. A rengeteg mozgásra és taktikázásra épülő ultimate frizbi több mint látványos, ám ami a szememben szinte azonnal a többi felé emelte, az a hihetetlen fair play szelleme, ami körülöleli az egészet. Mint arról korábban már beszámoltunk, az ultimate-ben nincsenek játékvezetők, emiatt rendkívül fontos a sportszerűség, amit a bajnokságok végén a „Spirit of the Game” díjjal jutalmaznak. A vitás eseteket a játékosok egymás között beszélik meg – ahogy történt ez szombaton is – és ez rendkívül jól működik.

Fotós: Elekes Gergő / Feol.hu

Gyermekként rengeteg sportággal megismerkedtem és mint a legtöbb férfinek, nekem is a labdarúgásra került leggyorsabban a választásom. Éppen emiatt a rendkívül sok ütközés, „műbalhé” és szabálytalanság után egyszerűen fantasztikus érzés volt látni, hogy egy csapatsport úgy is tud működni, mint az ultimate.

Igazi családi hangulat alakult ki szombaton a Takarodó úton. Családok, barátok a legkülönbözőbb korcsoportokat képviselve jöttek el buzdítani a játékosokat, akik három pályára bontva játszottak egymással, majd míg apu és anyu játszott, a csapattársak vigyáztak az apróságokra és fordítva.

Misi Anettől megtudtuk, hogy a fehérvári gárda ezúttal két csoportra lett bontva, és a legerősebb felállás helyett inkább arra törekedtek, hogy az újoncok is a lehető legtöbb időt töltsék a játéktéren. Ebből rögtön következett, hogy a Lionz nem élete legjobb eredményét érte el a tornán, azonban tiszteletreméltó gondolkodásukkal számos arcra tudtak mosolyt csalni.

A bajnokság végeredménye:

Felnőtt:

  • LOL1 (Bp)
  • LOL 2 (Bp)
  • Dinomite (Bp)
  • Szufla (Szeged)
  • Lionz 2
  • Lionz 1
  • Spirit díj: LOL1 (sportszerűség díj, ami az 1. helyezéssel egyenértékűnek számít)

    U17:

  • Heroes (Bp)
  • Lionz
  • Dinomite (Bp)
  • A torna befejezte után (melyen mindössze egy kisebb térdsérülés történt csak) a Lionz a nagypályás szezonra készülve lejátszott még egy nagypályás edzőmérkőzést is a budapesti LOL csapatával is.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában