országos bajnokságon

2018.04.03. 20:41

A végére lendült bele Bordás Beatrix, fehérvári úszó

Ezüstérmet szerzett 50 méter pillangón a Hullám 91 ÚE versenyzője a hajdúsági viadalon.

Nagy Péter

Bordás Beatrix csúcsformában úszott 100 m pillangón

Forrás: MÚSZ

Jól repesztett 50 méter pillangón a fehérváriak olimpiai reménysége, Bordás Beatrix, aki 0:26,99-es idejével a szám leggyorsabbjának bizonyult a debreceni országos bajnokság előfutamában. A fináléban aztán hét századot javítva másodikként csapott célba Molnár Flóra mögött, így rögtön egy ezüsttel kezdte idei első megmérettetését. Sárdi Ákos tanítványa 50 gyorson a negyedik legjobb eredménnyel jutott tovább, 0:26,38-cal legvégül az ötödik helyen végzett. 100 méteres gyorsúszásban is érdekelt volt Bordás, 0:57,45-tel a tizedik pozícióban fejezte be a viadalt. A 100 pillangón is ugyanígy teljesített a koronázóvárosi sportoló, ezen a távon 1:00,15-öt produkált. Az időzítéssel jól sáfárkodó úszó bízik abban, hogy legjobb formájával az idei Európa-bajnokságra megszabott szintidőket is teljesíteni tudja a nyárig.

Bordás Beatrix csúcsformában úszott 100 m pillangón

Bordás Beatrix: – Kicsit talán jobbat vártam magamtól ugyan, de azt is tudtam, hogy nem erre az országos bajnokságra leszek kiélesítve. A formám is úgy változott, hogy az utolsó napon úsztam a legjobban. A 100 pillangón nyújtott teljesítményemnek kifejezetten örülök, legfőképp azért, mert sikerült megúsznom azt az időt, amit anno 2008-ban tudtam, amikor csúcsformában voltam. Ezzel tíz éve egy bronzérmet szereztem az ifjúsági Eb-n. A 100 gyorssal nem vagyok maradéktalanul elégedett az időm miatt, és ugyanez a véleményem az 50 pillangóról is, hiába nyertem ezüstöt ezen a távon. Az minden esetre biztató, hogy ilyen könnyen tudtam 27 másodpercen belül kerülni. Pihenésre nincs sok időm, legkésőbb nyárra már a legjobbamat kell nyújtanom, hogy a glasgow-i Eb-re kijuthassak. Az utazó keretbe én is csak úgy tudok bekerülni, ahogy a többiek, azaz nekem is meg kell úsznom a szintidőket. Legközelebb Ausztriában, utána pedig Szlovákiában ugrok majd medencébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában