Egy félidő is elég volt nekik

2018.04.19. 07:47

A Debrecen legyőzésével nagy lépést tettek a döntő felé a felcsútiak

Meglepetésre 4-0-ra nyert a Puskás a DVSC ellen a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán.

Nagy Péter

A kép csalóka: a Puskás (kék) helyett a DVSC fogott padlót a Pancho Arénában

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Szinte még ki sem mondták az éljent a csapatok, máris vezetéshez jutott a Puskás egy begyakorolt szögletvariációnak köszönhetően. A 2. percben Molnár Gábor húzott befelé egy „kicsiben” elvégzett sarokrúgás után, a tizenhatos jobb sarkáról Hegedűs Jánoshoz tekert, a védő fejesét még óriási bravúrral védte Kosicky, de a kipattanóból Ezekiel Henty már nem hibázott, 1-0. Még fel sem ocsúdtak a hajdúságiak a bekapott góltól, amikor Trajkovszki robogott el a bal oldalon, a büntetőterületen belül érve remekül gurított vissza Knezevicshez, a horvát viszont ígéretes helyzetben fölé bombázott. Néhány kisebb védelmi megingástól eltekintve tetszetős futballal rukkoltak elő a hazaiak. Egy ízben Henty hagyta faképnél őrzőit, a nigériai támadó a büntetőterületen belülre érve balról, kissé kisodródva úgy lőtt kapura, hogy a DVSC portása még szögletre tudott menteni. Ismét felcsúti ziccert jegyezhettünk fel a félidő felénél: Knezevics szabadrúgásából Hegedűs János fejelt kevéssel mellé. Ezután sebességet kapcsoltak a debreceniek. Varga Kevin 16 méterről leadott löketénél szép vetődéssel hárított Hegedüs Lajos. A kornerből Mengolo fejelt gyengén, majd Könyves piszkált bele egy lövésbe, amitől meghűlt a vér a hazai erekben. A 31. minutumban egy vendégkirúgásból Knezevics indította Hentyt, a Videotontól kölcsönvett csatár pedig 14 méterről, jobbal higgadtan helyezett a hálóba, 2-0. A játékrész vége előtt megfogyatkoztak a vendégek, amikor a kilépő – és a labdát kézzel megszelídítő – Perosevicset Kinyik Ákos borította föl. A bajt csak tetézte, hogy a megítélt szabadrúgásból Antonio Perosevics 23 méterről a bal alsó sarokba tekert, 3-0. Könyves közben megsérült, így kilenc emberrel fejezték be az első negyvenöt percet a látogatók.

A kép csalóka: a Puskás (kék) helyett a DVSC fogott padlót a Pancho Arénában
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A fordulás után előbb Molnár tévesztett nem sokkal 16-ról, majd a pontrúgásoknál oly’ veszélyes Hegedűs János lőtt mellé kevéssel. A kezdeti rohamok után takaréklángra tekertek a vendéglátók, ez a hajdúságiaknak kedvezett, akik 10 emberrel is egyre többször jutottak el a felcsúti kapuig. A 64. percben Bódi löketét, egy percre rá Jovanovics bombáját védte az akadémisták kapusa. A DVSC dicséretére legyen szólva, hogy a háromgólos hátrányuk ellenére sem álltak be védekezni, mindent megtettek azért a vendégek, hogy a május 8-i visszavágóra legalább fikarcnyi esélyük legyen. A 76. percben Varga Kevin távoli lövésénél ismét a felcsúti hálóőrnek kellett a helyén lennie. Három minutumra rá érkezett Josip Knezevics, és minden kételyt eloszlatott. Molnár forintos passzából a vendéglátók házi gólkirálya eltolta a játékszert a kivetődő Kosicky mellett és a jobb sarokba gurított, 4-0. A látogatóknak még szerencséjük sem volt, előbb Soós, majd Bódi Ádám is kozmetikázhatott volna az eredményen. Nem tették. Sőt, Molnár kapufája után akár csúnyább is lehetett volna a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában